Ivo Melchers Ivo Melchers
04/01/2024 18:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2024 17:43

Nieuwe Solana memecoin stijgt 63% in korte tijd: BONK opvolger?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nieuwe Solana memecoin stijgt 60% in korte tijd: BONK opvolger?

Foto: Jes2u.photo/Shutterstock

Een nieuwe memecoin op het Solana (SOL) netwerk heeft zich vandaag in enkele uren tot het middelpunt van de aandacht gewerkt. Dogwifhat (WIF), dat niet geheel onverrassend een hond als mascotte heeft, heeft vandaag een indrukwekkende stijging achter de rug. Gaat deze memecoin bonk (BONK) achterna dat de afgelopen maanden de crypto-wereld omver heeft geblazen?

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe crypto stijgt 63%

Dogwifhat luidde vannacht om 01:00 uur zijn indrukwekkende stijging in. Op dat tijdstip stond de koers namelijk gelijk aan 0,08795 dollar, maar iets na 16:00 uur werd een piek van 0,1438 dollar bereikt. Dit weerspiegelt een totale stijging van 63,5 procent in 15 uur tijd.

Hiermee heeft de altcoin zichzelf in de schijnwerpers gewerkt binnen de Solana gemeenschap. Volgens data van CoinMarketCap is het totale handelsvolume van WIF de afgelopen dag gestegen tot 57,35 miljoen dollar, wat een verbazingwekkende stijging van 92 procent betekent ten opzichte van een dag eerder.

WIF betrad vorige maand de crypto-wereld en heeft zichzelf al snel onder de radar van veel crypto-investeerders geworpen als mogelijke opvolger van meme-sensatie BONK. De munt heeft een Shiba Inu hond met een gebreide muts als mascotte. Deze meme circuleert al sinds 2020 op het internet.

Volgens de website van het project is het echter meer dan slechts een meme: ‘’het is een symbool van vooruitgang voor futuristische transacties, een baken voor wie vooruit denkt’’.

Opvolger van Solana’s BONK?

Met de prijs van WIF die de hoogte in schiet, stappen veel investeerders gretig het project in, in de hoop op rendementen vergelijkbaar met die van vroege BONK-investeerders. Vanaf medio oktober steeg BONK namelijk met meer dan 9.400 procent in zo’n 2 maanden tijd. Hiermee is het project de top 100 cryptomunten binnengedrongen en plotseling een grote concurrent van sterkhouders Shiba Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE).

Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn met dit soort projecten. Dogwifhat staat op plek 2.257 binnen de bredere crypto markt, met een marktkapitalisatie van slechts 124 miljoen dollar. Dit wijst erop dat het project aanzienlijke risico’s met zich meebrengt. Er is immers relatief weinig geld nodig om de koers te laten bewegen.

Om te spreken van een ware opvolger van BONK zal WIF nog een behoorlijke afstand af moeten leggen. Niets is echter onmogelijk in de crypto-wereld, waar projecten zich in korte tijd kunnen mengen met de grote jongens.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie