Ivo Melchers Ivo Melchers
04/01/2024 18:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2024 17:43

Nieuwe Solana memecoin stijgt 63% in korte tijd: BONK opvolger?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nueva memecoin de Solana se dispara rápidamente un 63%: ¿próximo BONK?

Foto: Jes2u.photo/Shutterstock

Een nieuwe memecoin op het Solana (SOL) netwerk heeft zich vandaag in enkele uren tot het middelpunt van de aandacht gewerkt. Dogwifhat (WIF), dat niet geheel onverrassend een hond als mascotte heeft, heeft vandaag een indrukwekkende stijging achter de rug. Gaat deze memecoin bonk (BONK) achterna dat de afgelopen maanden de crypto-wereld omver heeft geblazen?

Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven

Nieuwe crypto stijgt 63%

Dogwifhat luidde vannacht om 01:00 uur zijn indrukwekkende stijging in. Op dat tijdstip stond de koers namelijk gelijk aan 0,08795 dollar, maar iets na 16:00 uur werd een piek van 0,1438 dollar bereikt. Dit weerspiegelt een totale stijging van 63,5 procent in 15 uur tijd.

Hiermee heeft de altcoin zichzelf in de schijnwerpers gewerkt binnen de Solana gemeenschap. Volgens data van CoinMarketCap is het totale handelsvolume van WIF de afgelopen dag gestegen tot 57,35 miljoen dollar, wat een verbazingwekkende stijging van 92 procent betekent ten opzichte van een dag eerder.

WIF betrad vorige maand de crypto-wereld en heeft zichzelf al snel onder de radar van veel crypto-investeerders geworpen als mogelijke opvolger van meme-sensatie BONK. De munt heeft een Shiba Inu hond met een gebreide muts als mascotte. Deze meme circuleert al sinds 2020 op het internet.

Volgens de website van het project is het echter meer dan slechts een meme: ‘’het is een symbool van vooruitgang voor futuristische transacties, een baken voor wie vooruit denkt’’.

Opvolger van Solana’s BONK?

Met de prijs van WIF die de hoogte in schiet, stappen veel investeerders gretig het project in, in de hoop op rendementen vergelijkbaar met die van vroege BONK-investeerders. Vanaf medio oktober steeg BONK namelijk met meer dan 9.400 procent in zo’n 2 maanden tijd. Hiermee is het project de top 100 cryptomunten binnengedrongen en plotseling een grote concurrent van sterkhouders Shiba Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE).

Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn met dit soort projecten. Dogwifhat staat op plek 2.257 binnen de bredere crypto markt, met een marktkapitalisatie van slechts 124 miljoen dollar. Dit wijst erop dat het project aanzienlijke risico’s met zich meebrengt. Er is immers relatief weinig geld nodig om de koers te laten bewegen.

Om te spreken van een ware opvolger van BONK zal WIF nog een behoorlijke afstand af moeten leggen. Niets is echter onmogelijk in de crypto-wereld, waar projecten zich in korte tijd kunnen mengen met de grote jongens.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie