Max Duiker Max Duiker
31/05/2024 12:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2024 09:01

Nieuwe stabiele cryptomunt van PayPal beschikbaar op Solana

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
PayPals stablecoin groeit enorm sinds uitbreiding naar Solana

Foto: Lets Design Studio/Shutterstock

PayPal USD (PYUSD), de stablecoin van PayPal, is vanaf nu beschikbaar op de Solana blockchain. Eerder was PYUSD al beschikbaar op het Ethereum netwerk. Voor de gebruikers van het Solana netwerk betekent dit wederom een nieuwe mogelijkheid om gemakkelijk crypto te kunnen kopen.

De aankondiging van de implementatie van PYUSD op het Solana netwerk maakt het mogelijk voor gebruikers om transacties tegen lagere kosten uit te voeren. De invoer van PYUSD heeft als doel om te dienen als een betaalmethode voor dagelijkse en kleinere transacties.

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde

Solana snel en goedkoop

De transacties op het Solana netwerk zijn, bijvoorbeeld ten opzichte van het Ethereum netwerk, een stuk sneller en goedkoper. Op het Solana netwerk kunnen tot wel 65.000 transacties per seconde verwerkt worden, waarbij de kosten doorgaans ongeveer 0.0025 dollar bedragen.

Dit is vele malen sneller en goedkoper dan Ethereum, waarbij slechts 15 transacties per seconde kunnen worden verwerkt. Daarnaast kunnen de transactiekosten tijdens drukke periodes oplopen tot bedragen die tussen de 1 en 50 dollar liggen.

Jose Fernandez da Ponte, Senior Vice President van Blockchain bij PayPal, verklaarde: 

“Het beschikbaar maken van PYUSD op de Solana blockchain versterkt onze missie om een digitale valuta met een stabiele waarde mogelijk te maken, ontworpen voor commercie en betalingen.”

Advertentie

Meeste stablecoin transfers op Solana

Het afgelopen jaar is de Solana blockchain marktleider geworden wat betreft coin-transacties. Uit data van het analyseplatform Artemis blijkt dat het volume van stable coin-transfers op het Solana netwerk een recordhoogte van 1,5 biljoen dollar heeft bereikt. Ter verduidelijking, dit is aanzienlijk meer dan de 885 miljard dollar op het Ethereum netwerk.

Een van de grootste knelpunten van het Solana netwerk blijven de netwerkstoringen. In februari lag het gehele Solana netwerk bijvoorbeeld voor bijna vijf uur plat. Binnenkort verschijnt er een upgrade van het netwerk, genaamd Firedancer, dat de  betrouwbaarheid en schaalbaarheid van Solana zou moeten verbeteren.

PYUSD heeft nog een lange weg te gaan mochten ze de dominantie van Tether (USDT) willen aanvallen. Tether is de meest gebruikte stable coin in de cryptomarkt, die op het moment van schrijven volgens DefiLlama bijna 70% van de stable coin-markt bezit met een marktkapitalisatie van ongeveer 111 miljard dollar. De marktkapitalisatie van PYUSD is momenteel 272,96 miljoen dollar waard.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie