Erik Juffermans Erik Juffermans
18/09/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2023 19:00

Onrust bij Polkadot: Groot crypto project staakt activiteiten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crisis bij Polkadot: Groot crypto project stopt door nieuw bestuur

Foto: Ira Lichi/Shutterstock

PolkaWorld, een populaire gemeenschap binnen het Polkadot (DOT) ecosysteem, staakt zijn activiteiten nadat een financieringsvoorstel massaal werd afgewezen. De organisatie uit nu zijn zorgen over het beheer van het projectfonds van Polkadot.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Polkadot crypto heeft nieuw vorm van bestuur

Vorige maand diende PolkaWorld, een community met meer dan 50.000 leden, een voorstel in om de kosten van de laatste drie maanden van 2023 te laten financieren. Het vroeg om 16.842 DOT-tokens (ter waarde van $70.000 op het moment van schrijven) om de uitgaven te dekken. Het voorstel werd echter door 93,3% van de stemmen afgewezen.

Daarom voelt PolkaWorld zich gedwongen om zijn activiteiten stop te zetten. Sinds juni wordt het Polkadot ecosysteem bestuurd met een open governance systeem, genaamd OpenGov. Hierdoor wordt het bestuur van het netwerk direct uitgevoerd door houders van de DOT-token. Zij kunnen actief deelnemen aan stemrondes om voorstellen te aanvaarden of af te wijzen.

Dit is de eerste keer dat we moeten pauzeren in de vier jaar en drie maanden sinds we in 2019 begonnen. Al deze veranderingen vonden plaats nadat Polkadot OpenGov had ingevoerd.”

PolkaWorld eist verandering in crypto bestuur

In het vorige bestuurssysteem kozen Polkadot bezitters een raad. Deze raadsleden waren experts op bepaalde gebieden en hadden de nodige kennis om voorstellen te beoordelen. PolkaWorld is van mening dat deze aanpak opnieuw geïntegreerd moet worden in het huidige OpenGov-systeem.

Leden van de Polkadot gemeenschap keren zich duidelijk tegen de nieuwe open governance structuur van Polkadot, en de schijnbare invloed ervan op projecten. PolkaWorld moedigt Polkadot aan om, ten minste gedeeltelijk, de vroegere raad te herstellen.

PolkaWorld eist niet dat het nieuwe bestuursysteem wordt geschrapt, maar hoopt dat het snel verbetert. Daarentegen heeft Markian Ivanichok, oprichter van Brushfam, al aangekondigd dat zijn project Polkadot verlaat. Ook Ivanichok uit zijn frustraties over het bestuurssysteem van Polkadot. Hij verklaart dat het steeds moeilijker wordt om financiering te verkrijgen. Er zou “geen rekening worden gehouden met gebruikers, zakelijke praktijken en marketing.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Duitsland dumpt weer Bitcoin: $350 miljoen aan BTC naar beurzen
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland dumpt weer Bitcoin: $350 miljoen aan BTC naar beurzen
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie