Timo Bult Timo Bult
03/05/2020 19:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2020 19:03

Op IOTA (MIOTA) gebaseerd social media platform aangekondigd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Op IOTA (MIOTA) gebaseerd social media platform aangekondigd

Op 2 mei is een nieuw social media platform aangekondigd dat op IOTA (MIOTA) is gebaseerd. Het gedecentraliseerde netwerk, SOCIETY2 genaamd, geeft de controle over persoonlijke gegevens weer terug aan de gebruikers.
Gedecentraliseerde social media platformen zijn een van de mogelijke toepassingen van blockchain-technologie. Het grote voordeel van dergelijke platformen is dat niet een enkele partij een centrale rol speelt binnen een netwerk, zoals dit bij Facebook, Instagram of Twitter wel het geval is.


SOCIETY2 is gebaseerd op het IOTA-netwerk. Gebruikers zullen onder andere zelf kunnen bepalen hoeveel privacy ze willen en de data wordt opgeslagen op IOTA’s Tangle. Daarnaast zal de data portable zijn, wat inhoudt dat een gebruiker zijn data mee kan nemen naar een ander platform, mocht hij of zij dit willen.
Een ander belangrijk onderdeel van SOCIETY2 is de mogelijkheid om microbetalingen te doen. Zo kan iemand zelf bepalen of hij of zij advertenties wil zien, en zo ja, daar een kleine vergoeding voor ontvangen. Daarnaast kunnen content creators worden beloond voor hun werk. Op de website van het project valt te lezen:

SOCIETY2 is geïnspireerd door de ecosystemen en applicaties die mogelijk zijn gemaakt door gebruik te maken van DLT en is gebouwd bovenop IOTA. Onze missie bij SOCIETY2 is simpel, we willen keuze en controle mogelijk maken voor gebruikers van social media. We streven ernaar om de controle over persoonlijke gegevens, inhoud van sociale media en communicatie weer in handen te leggen van degenen die deze verloren hebben door oligopolies op het internet en sociale media. DLT gebruiken om onze online identiteit te beheren en sociale media-inhoud op te slaan of te beheren, geeft ons een keuze.

SOCIETY2 is overigens niet het eerste social media project. Block.one ontwikkelt namelijk een dergelijk platform, genaamd Voice. Begin dit jaar lanceerde het de betaversie van Voice.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie