Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Op IOTA (MIOTA) gebaseerd social media platform aangekondigd

Op 2 mei is een nieuw social media platform aangekondigd dat op IOTA (MIOTA) is gebaseerd. Het gedecentraliseerde netwerk, SOCIETY2 genaamd, geeft de controle over persoonlijke gegevens weer terug aan de gebruikers.

Gedecentraliseerde social media platformen zijn een van de mogelijke toepassingen van blockchain-technologie. Het grote voordeel van dergelijke platformen is dat niet een enkele partij een centrale rol speelt binnen een netwerk, zoals dit bij Facebook, Instagram of Twitter wel het geval is.

- Advertentie -

SOCIETY2 is gebaseerd op het IOTA-netwerk. Gebruikers zullen onder andere zelf kunnen bepalen hoeveel privacy ze willen en de data wordt opgeslagen op IOTA’s Tangle. Daarnaast zal de data portable zijn, wat inhoudt dat een gebruiker zijn data mee kan nemen naar een ander platform, mocht hij of zij dit willen.

Een ander belangrijk onderdeel van SOCIETY2 is de mogelijkheid om microbetalingen te doen. Zo kan iemand zelf bepalen of hij of zij advertenties wil zien, en zo ja, daar een kleine vergoeding voor ontvangen. Daarnaast kunnen content creators worden beloond voor hun werk. Op de website van het project valt te lezen:

SOCIETY2 is geïnspireerd door de ecosystemen en applicaties die mogelijk zijn gemaakt door gebruik te maken van DLT en is gebouwd bovenop IOTA. Onze missie bij SOCIETY2 is simpel, we willen keuze en controle mogelijk maken voor gebruikers van social media. We streven ernaar om de controle over persoonlijke gegevens, inhoud van sociale media en communicatie weer in handen te leggen van degenen die deze verloren hebben door oligopolies op het internet en sociale media. DLT gebruiken om onze online identiteit te beheren en sociale media-inhoud op te slaan of te beheren, geeft ons een keuze.

SOCIETY2 is overigens niet het eerste social media project. Block.one ontwikkelt namelijk een dergelijk platform, genaamd Voice. Begin dit jaar lanceerde het de betaversie van Voice.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.982,27 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.859,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.917,45 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.932,64 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.859,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.917,45 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.932,64 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.982,27 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...