Erik Juffermans Erik Juffermans
28/02/2024 15:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2024 13:42

Optimism (OP) en SUI koers onder druk, totaal $100 miljoen ’token unlock’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard

Foto: Artit Wongpradu/Shutterstock

Het is een belangrijke week voor bezitters van optimism (OP) en sui (SUI). De twee projecten zullen vannacht gezamenlijk ongeveer $100 miljoen aan tokens ‘unlocken’. Dit zou voor een druk op de koers kunnen zorgen van deze twee crypto

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat houden de crypto token unlocks in?

Het unlocken van tokens is een veelgebruikte strategie voor crypto projecten. In essentie houdt het in dat er meer tokens in omloop worden gebracht. Het doel hiervan kan verschillen, maar meestal heeft het als doel om de decentralisatie van het netwerk te verbeteren en nieuwe gebruikers aan te trekken.

De grootste unlock van de twee is die van Optimism. In totaal zal het layer-2 protocol op vannacht om 04:00 24,16 miljoen OP tokens, ter waarde van ruim $92 miljoen, ontgrendelen. Dit bedraagt 2,52 procent van de totale OP tokens in omloop.

De andere unlock, die van SUI, bedraagt 4 miljoen tokens ter waarde van $6,68 miljoen. Deze is in vergelijking dus een stuk kleiner en is slechts goed voor 0,34 procent van de de totale hoeveelheid SUI tokens in omloop. De SUI unlock zal vannacht om 01:00 plaatsvinden.

Beide unlocks zijn onderdeel van een langdurig stappenplan waarbij geleidelijk over tien jaar tokens worden ontgrendeld. Zo vindt er voor SUI aanstaande april een zeer grote unlock plaats. 

Druk op SUI en OP koersen?

Vooralsnog zijn van beide projecten maar een klein deel van alle tokens in circulatie. Van Optimism zijn er in totaal 21 procent van alle tokens in omloop en van Sui Network zelfs maar 12 procent. De overige tokens zitten dus nog vast en worden dus geleidelijk aan ontgrendeld.

Zoals gezegd, zouden de unlocks van de SUI en OP tokens voor een druk op de koers kunnen gaan zorgen. Meer tokens betekent namelijk dat het beschikbare aanbod toeneemt en dat kan een negatief effect hebben op de koersen.

In sommige gevallen zien we al koersen in anticipatie van een ontgrendeling dalen. Daar is vooralsnog weinig van te merken. SUI staat vandaag ruim 4 procent in het groen en OP staat 2,83 procent in het groen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie