Erik Juffermans Erik Juffermans
28/02/2024 15:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2024 13:42

Optimism (OP) en SUI koers onder druk, totaal $100 miljoen ’token unlock’

Sui-SUI Optimism-OP
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin koers crasht tot onder $65.000, altcoinmarkt in vrije val

Foto: Artit Wongpradu/Shutterstock

Het is een belangrijke week voor bezitters van optimism (OP) en sui (SUI). De twee projecten zullen vannacht gezamenlijk ongeveer $100 miljoen aan tokens ‘unlocken’. Dit zou voor een druk op de koers kunnen zorgen van deze twee crypto

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Wat houden de crypto token unlocks in?

Het unlocken van tokens is een veelgebruikte strategie voor crypto projecten. In essentie houdt het in dat er meer tokens in omloop worden gebracht. Het doel hiervan kan verschillen, maar meestal heeft het als doel om de decentralisatie van het netwerk te verbeteren en nieuwe gebruikers aan te trekken.

De grootste unlock van de twee is die van Optimism. In totaal zal het layer-2 protocol op vannacht om 04:00 24,16 miljoen OP tokens, ter waarde van ruim $92 miljoen, ontgrendelen. Dit bedraagt 2,52 procent van de totale OP tokens in omloop.

De andere unlock, die van SUI, bedraagt 4 miljoen tokens ter waarde van $6,68 miljoen. Deze is in vergelijking dus een stuk kleiner en is slechts goed voor 0,34 procent van de de totale hoeveelheid SUI tokens in omloop. De SUI unlock zal vannacht om 01:00 plaatsvinden.

Beide unlocks zijn onderdeel van een langdurig stappenplan waarbij geleidelijk over tien jaar tokens worden ontgrendeld. Zo vindt er voor SUI aanstaande april een zeer grote unlock plaats. 

Druk op SUI en OP koersen?

Vooralsnog zijn van beide projecten maar een klein deel van alle tokens in circulatie. Van Optimism zijn er in totaal 21 procent van alle tokens in omloop en van Sui Network zelfs maar 12 procent. De overige tokens zitten dus nog vast en worden dus geleidelijk aan ontgrendeld.

Zoals gezegd, zouden de unlocks van de SUI en OP tokens voor een druk op de koers kunnen gaan zorgen. Meer tokens betekent namelijk dat het beschikbare aanbod toeneemt en dat kan een negatief effect hebben op de koersen.

In sommige gevallen zien we al koersen in anticipatie van een ontgrendeling dalen. Daar is vooralsnog weinig van te merken. SUI staat vandaag ruim 4 procent in het groen en OP staat 2,83 procent in het groen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie