Kevin Schijven Kevin Schijven
09/05/2023 10:19 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2023 10:19

Pepe crypto blijft dalen, maar bitcoin hard forks stijgen als raketten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Pepe crypto blijft dalen, maar bitcoin hard forks stijgen als raketten

Foto: Pavlovska Yevheniia/Shutterstock

De crypto markt kleurt wederom rood. De grootste cryptomunten op de markt houden iets sterker stand, maar onder de kleinere altcoins lopen de cijfers snel op. Een groot aantal koersen maakten gisterenavond zelfs een kleine flash crash. Memecoins vangen weer stevige klappen, maar zogenaamde hard forks van bitcoin stijgen juist hard. De totale marktkapitalisatie van crypto zakt echter met ongeveer 1% naar $1,186 biljoen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin zakt weer iets dieper

Bitcoin (BTC) viel gisterenavond weer terug naar de $27.400 en dat lijkt te maken te hebben met de stijgende transactiekosten op het netwerk. Het zorgt voor veel onenigheid en onzekerheid waardoor het sentiment omslaat en investeerders naar alternatieven stappen. Toch houdt bitcoin beter stand dan veel altcoins en zit de koers nog altijd vast in hetzelfde bereik. Bitcoin staat met een prijs van $27.570 vandaag 1,2% in de min.

Advertisement

Ethereum houdt ietsjes sterker stand

Ethereum (ETH) kampt ook momenteel met stijgende transactiekosten en houdt ook beter stand dan veel altcoins. De ether koers dipte gisterenavond wel even helemaal richting $1.810, maar herstelde direct naar $1.840 waardoor koers nog slechts 0,7% in de min staat vandaag.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Polygon hardste daler in rode crypto top 10

Binance coin (BNB) houdt wederom het sterkst stand uit de top 10 en staat met $315 vandaag 0,6% in de min. Cardano (ADA) zakt echter al met 1,4% naar $0,363. Polkadot (DOT) staat met $5,3 vandaag 1,8% in de min.

Ripple (XRP) dipte gisteren even naar $0,415 en staat vandaag met $0,423 al 2,7% in de min. Dogecoin (DOGE) zakt met 3,1% naar $0,0725. Solana (SOL) verliest 3,3% van zijn waarde en komt op $20,6 uit. Polygon (MATIC) is de grootste verliezer uit de top 10 en zakt met 5,4% naar $0,885.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Pepe en stacks hardste dalers crypto top 100

De top 100 ziet er echter nog somberer uit. Aptos (APT), dash (DASH), terra luna classic (LUNC) en arbitrum (ARB) staan al zo’n 6% in de min vandaag. Conflux (CFX) en klaytn (KLAY) dalen met bijna 7%. Injective (INJ) en render (RNDR) staan zelfs bijna 9% in de min.

Stacks (STX) kon gisteren nog flink stijgen door kosten op bitcoin, maar vangt vandaag juist een harde klap en daalt met 10,2% naar $0,697

Het is echter pepe (PEPE) die wederom de hardste klap vangt uit de top 100. PEPE komt op het moment van schrijven rond $0,0000019 uit waardoor de koers vandaag maar liefst 16,5% in de min staat.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin hard forks hardste stijgers crypto top 100

Toch hebben we, zoals eerder gezegd, een aantal opvallende stijgers vandaag. Het zijn vooral hard forks van de grootste munten die weer aandacht zien door de hoge kosten. Zo stijgt ethereum classic (ETC) met 3%. ECash (XEC) staat al 5,5% in de plus vandaag. Lido (LDO) stijgt met 6,5% naar $1,84 door hype omtrent V2.

Bitcoin cash (BCH), een hard fork van bitcoin, staat vandaag zelfs 8,5% in de plus en stijgt naar $123. Bitget token (BGB) staat bijna 19% in de plus en stijgt naar $0,456.

Maar het is bitcoin sv (BSV), de controversiële hard fork van bitcoin cash (BCH), die momenteel het meest geniet van de hoge kosten op Bitcoin. De BSV koers stijgt vanochtend als een raket en tikte zojuist $40 aan, en op sommige beurzen zelfs $45. Daarmee staat BSV vandaag maar liefst 30% in de plus.

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement