Erik Juffermans Erik Juffermans
24/05/2023 17:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2023 17:45

PEPE crypto crasht 65% in twee weken: is de rage voorbij?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Pepe diefstal was inside job: eigen team stal de crypto

Foto: HUI YT / Shutterstock.com

Enkele weken geleden was Pepe Coin (PEPE) hét gesprek in de crypto wandelgangen. Nu, een paar weken later, ziet het er iets minder rooskleurig uit voor de memecoin. De koers van PEPE is de laatste twee weken namelijk flink gedaald: 65 procent om precies te zijn. Wat is er aan de hand, en wat kunnen we verwachten de komende weken?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Waarom daalde PEPE?

Eerder deze maand bereikte PEPE een recordhoogte van 1,8 miljard dollar aan totale marktkapitalisatie. Inmiddels staat die waarde op ongeveer 665 miljoen dollar, een daling van 65 procent. Het lijkt erop dat de grote bezitters van PEPE verantwoordelijk zijn voor de fikse daling. De 15 adressen met de hoogste winst in PEPE tokens hebben allen de afgelopen twee weken het grootste deel van hun tokens verkocht. Sommigen hebben zelfs al hun tokens gedumpt.

Verder heeft ook het handelsvolume een grote tik gehad, maar dat is geen verrassing. Na de hype van enkele weken geleden is een afkoeling zeer begrijpelijk. Maar blijft het hierbij of zal de koersdaling verder doorzetten?

Dat is nooit met zekerheid te zeggen, mMaar een indicator die ons wel in de juiste richting kan wijzen is het totale aantal PEPE bezitters. Op de koerspiek was het aantal tokens bezitters ongeveer 100 duizend. Inmiddels, ondanks de prijsdaling, is dit aantal gestegen naar 115 duizend bezitters. Een stijging van bezitters terwijl de koers prijs daalt, is over het algemeen reden tot optimisme. Een garantie voor een prijsstijging is het echter nooit.

Wat gaat de PEPE koers doen?

Pepe is en blijft echter een memecoin en deze kenmerken zich door hun volatiliteit en onvoorspelbaarheid. Vooralsnog lijkt PEPE af te koelen na de gigantische opmars van de afgelopen weken en dat is volledig te begrijpen, maar of de recente rage ooit terugkeert, blijft de vraag.

Daarnaast is het belangrijk de macro-economische situatie in de gaten te houden. Crypto markten zijn extreem volatiel en laten zich over het algemeen beïnvloeden door externe situaties. Zo zagen we bijvoorbeeld dat de crypto markten begin dit jaar mooi stegen tijdens het nieuws over een rammelende Amerikaanse bankensector.

Omgekeerd kan het echter ook snel gaan. Mocht er plots negatief macro-economisch nieuws verschijnen, dan kunnen financiële markten, en vooral crypto, heel snel dalen. Maak dus bij het investeren in crypto altijd een berekende keuze. Zeker als het gaat om onvoorspelbare en volatiele memecoins.

Ook op Twitter vroegen we onze volgers wat de koers van PEPE gaat doen. Wat denk jij? Gaat de koers dalen of stijgen? Laat het ons weten in de poll hieronder!

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie