Ivo Melchers Ivo Melchers
22/05/2024 15:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2024 13:28

PEPE stijgt naar nieuwe all-time high dankzij ethereum ETF-nieuws

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto Radar: Bitcoin zit vast, Ethereum & PEPE knallen door ETF-nieuws

Foto: enchanted_fairy/Shutterstock

Pepe (PEPE), een van de grootste memecoins uit de crypto-industrie, heeft flink geprofiteerd van de hernieuwde hoop op goedkeuring van ethereum (ETH) spot Exchange-Traded funds (ETF’s). De koers van de PEPE is met tientallen procenten de lucht in geschoten dankzij de positieve ethereum ETF-ontwikkelingen, en heeft zelfs een nieuwe all-time high bereikt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

PEPE koers gaat als een raket

Allereerst een terugblik op de katalysator van de bredere marktopleving: de mogelijke komst van een ethereum spot ETF in de Verenigde Staten. Deze week zal de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de knoop moeten doorhakken. Het sentiment wat betreft het eindoordeel maakte maandagavond een ommekeer doordat de SEC onverwachts om updates had gevraagd voor de lopende aanvragen.

Bloomberg ETF-analisten verhoogden de kans op goedkeuring van een luttele 25% naar maar liefst 75%. Als gevolg schoot de ethereum koers met zo’n 20% de lucht in, en ook de rest van de cryptomarkt profiteerde flink.

Terug naar PEPE. De op twee na grootste memecoin van de sector was gedurende de rally een van de best presterende cryptomunten. Nu heeft PEPE op zichzelf natuurlijk weinig te maken met de mogelijke spot ETF voor ethereum. Echter leeft PEPE op de blockchain van Ethereum, en dus profiteert het project indirect van de koersprestaties van ethereum.

Na het positieve nieuws van ethereum schoot PEPE met meer dan 30% de lucht in, waarmee een nieuwe recordprijs werd gevestigd.

Terwijl de meeste cryptomunten momenteel aan het afkoelen zijn, blijft PEPE ook vandaag doorknallen. De koers staat namelijk 22,70% hoger dan 24 uur geleden. Over de afgelopen maand is de meme-gigant met afstand de best presterende top 100-cryptomunt, met een indrukwekkende stijging van ruim 113%.

Advertentie

Besluit ethereum ETF nadert

Inmiddels hebben vijf potentiële ethereum ETF-uitgevers al een herziene versie van hun 19b-4 aanvraag ingediend bij de SEC. Het gaat om Fidelity, VanEck, Franklin Templeton, Galaxy samen met Invesco en ARK Invest samen met 21Shares.

De meest opvallende wijziging was zichtbaar bij de aanvragen van Fidelity, Franklin Templeton en ARK Invest/21Shares. Zij hebben namelijk gekozen om het staken van ethereum te laten vallen.

Uiterlijk morgen zal de SEC met een definitief besluit moeten komen voor de poging van VanEck. Men verwacht dat de toezichthouder meerdere ETH-fondsen goed zal keuren, mogelijk onder politieke druk vanwege de aankomende Amerikaanse verkiezingen.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie