Kevin Schijven Kevin Schijven
14/10/2021 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2021 14:30

Polkadot (DOT) lanceert binnenkort eindelijk “parachains,” een mijlpaal voor het netwerk, koers stijgt flink

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Polkadot (DOT) lanceert binnenkort eindelijk

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Polkadot (DOT) maakt zich eindelijk klaar voor de lancering van zijn zogeheten “parachains.” Het is de laatste grote stap voor het blockchain-netwerk dat vijf jaar geleden werd beschreven in de white paper door oprichters Robert Habermeier en Gavin Wood, tevens medeoprichter van Ethereum (ETH).

Parachains zijn losstaande layer-1 blockchains die parallel lopen aan het hoofdnetwerk van Polkadot en gekoppeld zijn aan de Polkadot Relay Chain. Dat zorgt ervoor dat het netwerk veel meer transacties tegelijkertijd kan verwerken en dat projecten met hun eigen blockchain niet vastlopen door congestie op een andere chain.

Welke projecten een eigen parachain krijgen, wordt bepaald aan de hand van veilingen. De eerste veiling wordt gehouden op 11 november en zal zeven dagen duren. Vervolgens wordt voor vijf weken lang elke week een nieuwe veiling gehouden.

Op 15 december worden alle projecten die gewonnen hebben tegelijkertijd geïmplementeerd op hun eigen parachain. Dat is dus niet direct na elke veiling zoals het geval was met Kusama (KSM) deze zomer. Kusama is het kleine broertje van Polkadot, een zogenaamd “canary network,” oftewel een soort testomgeving voor Polkadot. Kusama heeft al met succes parachains geïmplementeerd en heeft sinds juni al 11 veilingen gehouden.

Zoals vanochtend op Crypto Insiders was te lezen, zorgt het nieuws voor een flinke boost in de koersen van beide polkadot alsmede kusama. De DOT koers schoot gisterenavond met maar liefst 22% omhoog en kwam bij een piek van $42,7 aan. Dat is alsnog zo’n 14% onder de all-time high (ATH) uit mei dit jaar. De KSM koers steeg met bijna 19% omhoog naar een piek van $375, alsnog 40% onder de ATH uit mei.

In gerelateerd nieuws kondigt het project een nieuwe manier aan om DOT en KSM te sturen naar mensen, zelfs als ze geen account of wallet hebben:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie