Timo Bult Timo Bult
25/11/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2019 07:00

POS-ontwikkelaar Kappture ondersteunt nano (NANO) voor betalingen op evenementenlocaties

icon-altcoins
Altcoin nieuws
POS-ontwikkelaar Kappture ondersteunt nano (NANO) voor betalingen op evenementenlocaties

Het Britse Kappture gaat betalingen met nano (NANO) via zijn betaalterminals ondersteunen. De terminals worden onder andere ingezet bij grote evenementen. Dit blijkt uit een onlangs op Twitter gedeelde video waarin te zien is hoe een betaling met nano kan worden voldaan.
Kappture verzorgt de betaalterminals voor een aantal grote evenementenlocaties zoals Wimbledon en duizenden andere locaties in west Europa. De nieuwe “zelfservice kiosk” van het bedrijf ondersteunt betalingen met NANO waarvoor geen transactiekosten worden gerekend. De Chief Technology Officer van Kappture, Neil Haran toont in een video hoe betalingen met nano kunnen worden voldaan.


Het bedrijf vatte kort samen waarom het koos voor nano. Zo zou de altcoin snelle bevestigingen kunnen bieden en zijn transacties gratis. Het bedrijf geeft de volgende redenen:

a. Snelle Sub-seconde bevestiging is sneller dan bankbetaalkaarten.
b. Feeless. Nul kosten ongeacht het bedrag. Nano kan worden gebruikt zonder minimale betaling.
c. Gedecentraliseerd. Op het moment van schrijven zou er collusie van drie niet-verbonden partijen nodig zijn (die allemaal een verifieerbaar belang hebben in de waarde van de valuta) om het netwerk aan te vallen. Speltheorie beweert dat deze actoren zich niet zullen gedragen op een manier die strijdig is met hun belangen.
d. Schaalbaar. Elk account heeft een afzonderlijke blockchain die onafhankelijk van andere accounts kan worden bijgewerkt – dit verwijdert conflictproblemen met betrekking tot vroege cryptocurrencies.
e. Groen. Onze terminals lopen voorop wat betreft energieverbruik en het ondersteunen van een project dat sterk afhankelijk is van PoW zou in strijd zijn met dit doel.

 
Volgens een promotievideo van het bedrijf zullen klanten deze maand nog betalingen met nano kunnen gaan doen. Een precieze datum is op dit moment nog niet bekend. Waar de betaalterminals die nano ondersteunen komen te staan is ook nog niet bekend.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie