Rico Engelbarts
26/01/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2019 10:45

Ripple CEO Garlinghouse spreekt zich uit over de toekomst van Bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: rafapress/Shutterstock

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, sprak zich tijdens het World Economic Forum in Davos, Zwitserland uit over de toekomst van Bitcoin en crypto in het algemeen. Garlinghouse zei bijvoorbeeld niet te verwachten dat Bitcoin helemaal tot de nul zal zakken, maar dat XRP betere schalingsmogelijkheden heeft.
Volgens Garlinghouse heeft blockchain-technologie enorme potentie om de situatie op het gebied van internationale industriële relaties en banking te verbeteren:

Er is een mogelijkheid om nieuwe fundamentele manieren te bedenken hoe de moderne financiële infrastructuur werkt in de voorfinanciering. Er is ongeveer $10 biljoen voorgefinancierd aan banken over de hele wereld om grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken. Als je crypto-liquiditeit gebruikt om realtime betalingen te financieren, kan je die 10 biljoen dollar gebruiken voor andere doeleinden, wat geweldig is voor de samenleving. Het is geweldig voor banken. Het is geweldig voor de industrie.

Tijdens hetzelfde gesprek ging Garlinghouse dieper op Bitcoin in. Zo verwacht hij niet dat de grootste crypto van dit moment helemaal tot de nul zal zakken, en dat het op den duur een instrument zal worden om waarde op te slaan:

Als je naar Bitcoin kijkt zoals het vandaag de dag bestaat, dan zien we dat de schaalbaarheidsproblemen en het proof-of-work-model een aantal grote beperkingen veroorzaken. Er zijn veel ontwikkelaars die proberen dat te verbeteren. Misschien zullen ze succesvol zijn, misschien niet. Ik ben niet bereid om te zeggen dat Bitcoin naar nul gaat. Ik bezit nog steeds Bitcoin omdat het, zoals Glen beschrijft, een voorraad waarde kan worden.

Volgens hem zal Bitcoin dus vanwege verschillende beperkingen niet per se een echte valuta worden, iets waar Ripple wel op doelt:

Bij Ripple bouwen we echter op een technologie die XRP wordt genoemd. De technologie is extreem schaalbaar in vergelijking met Bitcoin. Het is extreem goedkoop en extreem snel in verhouding tot hoe Bitcoin werkt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie