Kevin Schijven Kevin Schijven
22/03/2019 15:42 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2019 15:42

Ripple voelt de hete adem van JP Morgan's JPM coin

Nieuws
ripple_voelt_de_hete_adem_van_JP_morgans_JPM_coin

Foto: rafapress/Shutterstock

Een maand geleden kondigde JP Morgan de JPM Coin aan. De aankondiging zorgde voor een flinke oproer in zowel de cryptocurrency-markt als de financiële sector.
Echter is het nog altijd onduidelijk wat de JPM Coin precies is en waar het voor bedoeld is. Is het een nieuwe cryptocurrency die simpelweg de concurrentie aan wil gaan met de rest, of is het een poging van een gigantische bank om de cryptocurrency-markt tegen te werken? Wat het idee van JP Morgan ook is met de JPM Coin, het grote publiek tast in zekere mate nog in het duister.
Toch zijn er al heel wat mensen uit de cryptocurrency-industrie die zich zorgen maken over de JPM Coin. De voornaamste is misschien wel Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple.
Kort na de aankondiging van de JPM Coin schreef Garlinghouse op Twitter dat JP Morgan de plank mis slaat met de JPM Coin:

Zoals verwacht beginnen de banken anders over crypto na te denken. Maar dit JPM-project slaat de plank mis – het introduceren van een gesloten netwerk is als het lanceren van AOL na de IPO van Netscape. 2 jaar later, en door een bank uitgegeven cryptocurrencies zijn nog steeds niet het antwoord.

Garlinghouse maakt zich zorgen dat cryptocurrencies van banken geen onderdeel van het crypto-netwerk zullen zijn en het spel zullen spelen volgens hun eigen regels.
Dat Ripple zich bedreigd voelt door de JPM Coin is niet zo vreemd. Ripple is namelijk opgezet met als doel financiële transacties makkelijker en sneller te maken voor banken. Ripple wil de concurrentie aangaan met SWIFT, de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, waarmee banken financiële informatie met elkaar uitwisselen.
Als de JPM Coin het goed gaat doen, dan kan dat Ripple duur komen te staan, maar Ripple is nog verre van weggespeeld. Het bedrijf heeft dit jaar een aantal grote aankondigen gedaan.
Zo kondigde het bedrijf recentelijk een samenwerking met Forte aan voor een blockchain-gaming fonds van $100 miljoen, RippleNet berichtte dat het inmiddels meer dan 200 klanten heeft, XRP werd onlangs toegevoegd op de grote cryptocurrency-exchanges Huobi en Coinbase en met XRP kan nu betaald worden bij meer dan 3,3 miljoen webwinkels.
Ondanks al het positieve nieuws omtrent Ripple, doet XRP het niet zo geweldig dit jaar. Hoewel de koers van XRP steeds minder volatiel wordt, blijft de koers bearish en zit deze in een lichte daling ten opzichte van vorig jaar en begin dit jaar.
Vorig jaar zomer was de prijs van XRP nog zo’n $0,91. Kort voor de crypto winter stond de prijs op $0,52. Tijdens de jaarwisseling was de prijs gezakt naar $0,35 en op het moment van schrijven staat de prijs op ongeveer $0,31.
De afgelopen weken is XRP boven de grens van $0,30 gebleven. Het lijkt erop dat de koers van XRP een bodem heeft gevonden en dat een eventuele rally aanstaande is.
Vorig jaar haalde XRP zelfs nog ethereum (ETH) in qua totale marktkapitalisatie, echter heeft ether in februari XRP weer ingehaald.
Het wordt in ieder geval heel spannend om te zien wat de JPM Coin precies zal worden en hoe deze met XRP en wellicht andere cryptocurrencies zal concurreren in de toekomst.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie