Timo Bult Timo Bult
13/10/2020 13:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2020 13:09

Ripple (XRP) CTO vertelt hoe en waarom hij miljoenen misliep door bitcoin en ethereum te verkopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ripple (XRP) CTO vertelt hoe en waarom hij miljoenen misliep door bitcoin en ethereum te verkopen

Foto: rafapress/Shutterstock

Iedereen kent ze wel, verhalen over mensen die jaren geleden een paar bitcoins (BTC) hadden en deze verkochten voor een absurd lage prijs, ook al dachten zij toen dat het een mooie prijs was. Ook Ripple’s chief technology officer (CTO) David Schwartz begin zo’n fout.
Hij verkocht in 2012 namelijk maar liefst 40.000 ethereum (ETH) toen de waarde van 1 ETH op $1 stond. Op dat moment was zijn ETH dus $40.000 waard, vandaag de dag zou dit neerkomen op bijna $15,5 miljoen. Schwartz ziet dit echter niet als een fout.
Hij besloot in 2012 namelijk te ‘derisken,’ oftewel zijn blootstelling aan risicovolle activa te verkleinen. Hij verkocht naast ethereum ook XRP (XRP) en bitcoin voor prijzen die wij nu als absurd laag zouden bestempelen. Dit alles na een gesprek met zijn vrouw, zo vertelt Schwartz op Twitter:

“Mijn beslissing om te derisken werd genomen in 2012 of zo, toen ik met mijn vrouw besprak om in cryptocurrencies te investeren. Ze stond erop dat we het eens zouden worden over een plan om het risico te verkleinen. En ik moet zeggen dat elke bitcoin die ik verkocht voor $750 of XRP voor $ 0,10 pijn deed.”


Gezien de huidige bitcoin, ethereum en XRP koersen zal die pijn nog wel wat harder steken. Alhoewel je natuurlijk nooit weet wat een koers kan gaan doen in de toekomst. Een van de vaardigheden van een goede trader is dan het moment te herkennen om op tijd uit te stappen en winst te pakken.
De reden dat Schwartz over zijn keuze tweet ligt bij een eerdere tweet waarin iemand stelde: “iedereen die XRP aan het pushen is terwijl hij of zij aan het derisken is, is aan het exit scammen.” In een latere tweet verduidelijkt Schwartz waarom de het derisken zo belangrijk voor hem was:

“Wat het derisken betreft, ik ben een risicomijdend persoon met mensen die financieel en emotioneel van mij afhankelijk zijn. Het lot zorgde ervoor dat ik veel eieren in één mand had, […] Mijn baan, mijn reputatie, Ripple-aandelen, XRP, enzovoort. Ik hou van dat mandje. Maar het risico is erg hoog in de hele cryptocurrency-ruimte. Ik ben gewoon te rationeel om iets anders te doen en anderen voor te stellen hetzelfde te doen.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie