Kevin Schijven Kevin Schijven
05/11/2021 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2021 13:05

Ripple (XRP) komt nog dit jaar naar Ethereum (ETH) met Wrapped XRP (WXRP)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) komt nog dit jaar naar Ethereum (ETH) met Wrapped XRP (WXRP)

Foto: rafapress/Shutterstock

XRP, de populaire cryptocurrency van Ripple, komt wellicht aankomende december nog naar het Ethereum (ETH) netwerk. Dat kondigde Wrapped.com afgelopen week aan op Twitter:

Wrapped tokens zijn crypto die worden vastgezet in een kluis om vervolgens evenveel tokens aan te maken die compatibel zijn met een ander blockchain netwerk. Het bekendste voorbeeld is wrapped bitcoin (WBTC), een wrapped versie van bitcoin (BTC). WBTC is ook compatibel met Ethereum en staat zelfs op de 15e plaats van grootste crypto qua marktkapitalisatie.

Nu gaat het dus om XRP waarvan een ERC-20 token wordt gemaakt voor Ethereum. Dat betekent dat XRP investeerders wellicht nog voor het eind van dit jaar hun XRP kunnen gebruiken in Ethereum producten. Denk daarbij aan decentrale applicaties (dApps) en decentralized finance (DeFi) protocollen.

Het Aziatische Hex Trust zal met zijn Hex Safe platform fungeren als custodian, oftewel de kluis met de opgeslagen XRP beheren.

“De samenwerking met Wrapped.com zal het bredere XRP ecosysteem ten goede komen, aangezien we de infrastructuur bieden om wrapped XRP op de Ethereum blockchain te mobiliseren. Wrapped tokens verbeteren de interoperabiliteit tussen DeFi protocollen, creëren verbindingen tussen anders geïsoleerde liquiditeit en stellen gebruikers in staat transacties uit te voeren met een breder scala aan gedecentraliseerde applicaties.”

Aldus Calvin Shen van Hex Trust. David “Joel Katz” Schwartz, CTO van Ripple, noemt het geweldig nieuws. “Het is ten slotte toch een multichain wereld,” voegt hij eraan toe:

Het nieuws droeg wellicht begin deze week bij aan de stijging van de XRP koers. XRP kwam gisteren even bij $1,23 uit, dat is het hoogst sinds begin september. De koers is sindsdien echter gecorrigeerd naar $1,18 maar ook dat is het hoogst sinds begin oktober. Ethereum is daarentegen de afgelopen maand een stuk harder gestegen en pakte zelfs op woensdag nog een nieuwe all-time high (ATH) van $4.675.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie