Kevin Schijven Kevin Schijven
05/11/2021 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2021 13:05

Ripple (XRP) komt nog dit jaar naar Ethereum (ETH) met Wrapped XRP (WXRP)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) komt nog dit jaar naar Ethereum (ETH) met Wrapped XRP (WXRP)

Foto: rafapress/Shutterstock

XRP, de populaire cryptocurrency van Ripple, komt wellicht aankomende december nog naar het Ethereum (ETH) netwerk. Dat kondigde Wrapped.com afgelopen week aan op Twitter:

Wrapped tokens zijn crypto die worden vastgezet in een kluis om vervolgens evenveel tokens aan te maken die compatibel zijn met een ander blockchain netwerk. Het bekendste voorbeeld is wrapped bitcoin (WBTC), een wrapped versie van bitcoin (BTC). WBTC is ook compatibel met Ethereum en staat zelfs op de 15e plaats van grootste crypto qua marktkapitalisatie.

Nu gaat het dus om XRP waarvan een ERC-20 token wordt gemaakt voor Ethereum. Dat betekent dat XRP investeerders wellicht nog voor het eind van dit jaar hun XRP kunnen gebruiken in Ethereum producten. Denk daarbij aan decentrale applicaties (dApps) en decentralized finance (DeFi) protocollen.

Het Aziatische Hex Trust zal met zijn Hex Safe platform fungeren als custodian, oftewel de kluis met de opgeslagen XRP beheren.

“De samenwerking met Wrapped.com zal het bredere XRP ecosysteem ten goede komen, aangezien we de infrastructuur bieden om wrapped XRP op de Ethereum blockchain te mobiliseren. Wrapped tokens verbeteren de interoperabiliteit tussen DeFi protocollen, creëren verbindingen tussen anders geïsoleerde liquiditeit en stellen gebruikers in staat transacties uit te voeren met een breder scala aan gedecentraliseerde applicaties.”

Aldus Calvin Shen van Hex Trust. David “Joel Katz” Schwartz, CTO van Ripple, noemt het geweldig nieuws. “Het is ten slotte toch een multichain wereld,” voegt hij eraan toe:

Het nieuws droeg wellicht begin deze week bij aan de stijging van de XRP koers. XRP kwam gisteren even bij $1,23 uit, dat is het hoogst sinds begin september. De koers is sindsdien echter gecorrigeerd naar $1,18 maar ook dat is het hoogst sinds begin oktober. Ethereum is daarentegen de afgelopen maand een stuk harder gestegen en pakte zelfs op woensdag nog een nieuwe all-time high (ATH) van $4.675.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie