Timo Bult Timo Bult
30/05/2021 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2021 18:15

Ripple (XRP) scoort weer kleine overwinning in rechtszaak,rechter wijst motie af

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple_(XRP)_scoort_weer_kleine_overwinning_in_rechtszaak_rechter_wijst_motie_af

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple (XRP) viert weer een kleine overwinning in de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Opnieuw heeft de rechter een motie van de SEC afgekeurd, dit keer de motie om de communicatie tussen Ripple en zijn juridisch adviseurs in te mogen zien.

Ripple heeft naar verluidt contact gehad met maar liefst 12 van juridische firma’s. Dit is volgens de SEC van belang in de rechtszaak omdat Ripple verteld zou zijn dat XRP zowel een valuta als een effect kan zijn. Hierdoor zou Ripple dus al op de hoogte zijn geweest dat XRP een effect had kunnen zijn. Maar de vraag is of dit überhaupt van belang is:

“Ripple beweert dat de gevraagde communicatie van de SEC wordt beschermd door het advocaat-cliënt privilege, die nog niet is opgeheven. De SEC antwoordt dat Ripple haar advocaatadvies in het geding heeft gebracht door een fair notice te verdedigen en dat de SEC het recht heeft om “deze verdediging te testen en te weerleggen”.”

Rechter Sarah Netburn voegt hieraan toe:

“De cruciale vraag bij de beslissing of er impliciet afstand moet worden gedaan van het advocaat-cliënt privilege, is of het vragen oproept over de gemoedstoestand van de beklaagde of hun vertrouwen op het advies van de adviseur.”

Daar is op dit moment geen sprake van en dus wordt de motie van de SEC afgekeurd. Mocht Ripple zich later wel beroepen op de communicatie die het met zijn adviseurs heeft gehad dan mag de SEC de aanvraag opnieuw indienen, aldus de rechter.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie