Rode crypto markt: ethereum en cardano dalen fors, polkadot zakt hard

De start van augustus ziet er vooralsnog niet erg rooskleurig uit voor de cryptocurrency markt. Bitcoin (BTC) daalt weer iets, maar veel altcoins vangen vandaag al zwaardere klappen. De hardste stijgers van gisteren, zijn de hardste dalers van vandaag.

Ondertussen vond afgelopen nacht weer een grote hack plaats. Maar liefst $200 miljoen aan crypto is gestolen van Nomad, later daarover meer op Crypto Insiders. De totale marktkapitalisatie van crypto zakt met 3,3% naar $1,095 biljoen.

Ethereum daalt met 6%

Ethereum (ETH) leek afgelopen weekend nog stand te houden boven $1.7000, maar verloor daar gisterenvroeg al grip op. Vervolgens begon de ether koers steeds harder te dalen. ETH vond nog even steun rond $1.650 en $1.625, maar zakt daar snel doorheen en dipte vanochtend vroeg helemaal naar $1.570. Sindsdien is ETH voorzichtig aan het stijgen en komt nu uit op $1.585, maar staat daarmee alsnog 6% in de min vandaag.

XRP, BNB, SHIB in de min

Ripple (XRP) houdt vandaag sterker stand en maakte afgelopen nacht nog een flinke piek naar $0,39. XRP daalt vanochtend echter naar $0,37 en staat daarmee 2,4% in de min vandaag. Binance coin (BNB) daalt ook iets dieper en kwam afgelopen nacht even op $276 uit. Vanochtend hersteld koers naar $278, maar staat daarmee alsnog 2,9% in de min. Shiba inu (SHIB) staat vandaag 3,8% in de min en komt momenteel op $0,0000117 uit.

DOGE, ADA, AVAX dalen harder

Dogecoin (DOGE) staat al 4,4% in de min en daalt naar $0,066. Avalanche (AVAX) daalt met 4,8% naar $22,6. Cardano (ADA) verloor vanochtend vroeg grip op de $0,5 en komt momenteel op $0,49 uit waarmee koers zelfs 5% in de min staat.

SOL, MATIC, DOT dalen het hardst

Solana (SOL) daalt met maar liefst 5,7% naar $40,4. Polygon (MATIC) staat zelfs 6,4% in de min en zakt naar $0,86. Polkadot (DOT) maakte zondag nog een flinke sprong en was daarmee even de hardste stijger onder de grootste crypto. In de afgelopen 24 uur daalde DOT echter het hardst en komt nu uit op $7,8. Daarmee staat DOT vandaag 11% in de min.

Crypto top 100 hardste stijgers en dalers

Ook de rest van de top 100 ziet er over het algemeen grimmig uit vanochtend. Bitcoin cash (BCH), chainlink (LINK), apecoin (APE), bitcoin gold (BTG) en maker (MKR) staan 7% in de min vandaag. Voor ethereum classic (ETC), aave (AAVE) en kusama (KSM) is dat 8%.

Lido (LIDO) en amp (AMP) staan al 10% in de min. Internet computer (ICP), graph (GRT) en arweave (AR) dalen met zo’n 11%. EOS (EOS) staat 12% in de min. Dan hebben we filecoin (FIL), die gisteren de hardste stijger in de top 100 en 20% in de plus stond. Vandaag staat FIL echter weer 19% in de min en zakt naar $8. Toch staat FIL alsnog 54% in de plus ten opzichte van een week geleden.

Toch zijn er een paar uitzonderingen. Monero (XMR) staat 2,5% in de plus, theta (THETA) en gala (GALA) al 4%. Cronos (CRO) staat 6% in het groen en kava (KAVA) 9%. Chiliz (CHZ) steeg de afgelopen 24 uur met 10% en celsius network (CEL) zelfs met 18%.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie