Kevin Schijven Kevin Schijven
26/07/2022 09:37 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2022 09:37

Rode crypto markt: vooral ethereum, polygon en quant dalen hard

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum analyse: ETH koers lijkt kantelpunt bereikt te hebben

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Het is weer een zeer rode dag op de cryptocurrency markt. Wederom vangen de altcoins zwaardere klappen dan bitcoin (BTC), die weer terug in bereik valt in anticipatie op de FOMC meeting. De totale marktkapitalisatie van alle crypto daalt met 4,5% en ligt nog maar net boven $1 biljoen. Meer volatiliteit wordt nog verwacht deze week.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum zakt met 7,5%

Alhoewel ethereum (ETH) nog 30% in de plus staat ten opzichte van twee weken geleden, maakt de koers, ondanks alle hype omtrent de “merge,”een flinke duik. De ether koers verloor tegen middennacht grip op de $1.525 en vervolgens hield ook niet de $1.475 stand. ETH viel afgelopen nacht helemaal naar $1.420 en lijkt op het moment van schrijven moeite te hebben om hieraan vast te houden. ETH komt momenteel op $1.417 uit en staat daarmee 7,5% in de min vandaag.

Advertentie

TRX, XRP, BNB, ADA in de min

Tron (TRX) was al aan het dalen, maar maakte een minder harde duik afgelopen nacht en stijgt sindsdien voorzichtig. TRX komt momenteel op $0,064 uit en staat ‘slechts’ 2,3% in de min vandaag. Ripple (XRP) zakt al een stuk harder, maar nog niet zo hard als de rest. Toch zakt XRP met 4,5% naar $0,33. Binance coin (BNB) staat al 5,4% in de min en ligt momenteel rond $243,5. Cardano (ADA) zakt met 5,7% en komt momenteel op $0,47 uit.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

DOGE, DOT, AVAX, SOL, SHIB, MATIC dalen harder

Dogecoin (DOGE) staat 6,4% in de min vandaag en zakt naar $0,061. Polkadot (DOT) staat zelfs 6,7% in de min en komt toevallig op $6,7 uit. Avalanche (AVAX) daalt met 7,2% naar $20,7. Solana (SOL) zakt onder $36 waardoor de koers maar liefst 7,9% in de min staat vandaag. Shiba inu (SHIB) zakt zelfs met 8% en komt op $0,00001045 uit. Polygon (MATIC) was nog de hardste stijger eerder deze maand, maar zakt vandaag met maar liefst 8,5% naar $0,76.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers vandaag

We hebben vandaag in de top 100 twee koersen die voorzichtig groen kleuren. Cosmos (ATOM) staat 1% in de plus en internet computer (ICP) 1,5%. De rest van de top 100 kleurt echter rood vandaag.

Nem (XEM), cronos (CRO), zilliqa (ZIL), zcash (ZEC), aave (AAVE), arweave (AR), waves (WAVES), pancakeswap (CAKE), ftx (FTT), litecoin (LTC), theta network (THETA), bitcoin sv (BSV), maker (MKR), algorand (ALGO), thetafuel (TFUEL), loopring (LRC), graph (GRT) en neo (NEO) staan vandaag allemaal zo’n 6% in de min.

Voor amp (AMP), eos (EOS), vechain (VET), iota (MIOTA), hedera (HBAR), avalanche (AVAX), thorchain (RUNE), chainlink (LINK), ceth (CETH), en elrond (EGLD) is dat 7%.

Fantom (FTM), flow (FLOW), curve (CRV) en sandbox (SAND) staan 8% in de min vandaag. Axie infinity (AXS), stepn (GMT), apecoin (APE), bitcoin cash (BCH) staan al 9% in de min. Synthetix (SNX), kusama (KSM) en convex (CVX) zijn met 10% gedaald in de afgelopen 24 uur. Near (NEAR) staat 11% in de min en lido (LDO) 12%.

Quant (QNT) is vandaag de hardste daler uit de top 100 en staat maar liefst 15% in de min. QNT komt op het moment van schrijven op $82,3 uit.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie