Kevin Schijven Kevin Schijven
26/07/2022 08:26 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 17:52

Bitcoin zakt dieper in anticipatie op FOMC terwijl whales verkopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit is waarom Bitcoin vandaag het hardst is gedaald in 4 maanden

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zakte afgelopen nacht weer een stukje dieper. Er werd al gewaarschuwd dat een zogeheten pullback mogelijk volgt na de groene markt van vorige week. Een volatiele week werd ook al voorspeld en die volatiliteit kan wellicht nog verder toenemen. Ondertussen zien we dat ook de angst langzamerhand weer toeneemt volgens de Fear & Greed Index:

Crypto ontbijt: Onrust door Ripple & Kucoin zaken, maar ETFs bloeien
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt met 4%

De bitcoin koers is sinds de piek van $24.200 van afgelopen woensdag aan het dalen. Zondagnacht werd bitcoin vlak onder $23.000 afgewezen en viel toen naar ongeveer $22.000 waar de koers gisteren consolideerde.

Gisterenavond maakte bitcoin eerst een klein sprongetje naar $22.200, maar begon toen hard te dalen. Heel even vond de koers support rond $21.700, maar zakte daar snel doorheen. Afgelopen nacht kwam bitcoin bij $21.000 aan en hangt vooralsnog rond deze prijs.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $21.065 op FTX en €20.630 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 4% in de min.

Advertentie

Bitcoin koers valt terug in bereik

Bitcoin kon onlangs helaas nog niet met overtuiging de 200-weken moving average heroveren. Dat had wellicht wat vertrouwen teruggebracht in de markt. De 200-WMA ligt momenteel rond $22.780. Nu de koers weer richting $21.000 is gedaald, betekent dit dat bitcoin terug in het bereik is gevallen waar de koers al sinds 13 juni in vastzit.

Bitcoin op weg naar nieuwe mijlpaal: 1 miljard gebruikers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin daalt in anticipatie op FOMC

De dalende koers en stijgende angst is hoogstwaarschijnlijk in aanleiding naar de Federal Open Market Committee (FOMC) die later vandaag begint. Morgen krijgen we te horen hoe de Federal Reserve om wil gaan met de stijgende inflatie.

De vorige keer reageerde de markt vooral op de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers, maar dat was ditmaal niet het geval. Men speculeert dat de markt ditmaal afwacht op FOMC, maar als de koersen nu al dalen, zou dat kunnen betekenen dat de klap wellicht meevalt.

Dan wordt mogelijk de angst al in anticipatie ingeprijsd. Dat hangt er echter vanaf of de Fed ervoor kiest om morgen de rente met 75bps of 100bps te verhogen. Het zal overigens ook niet de laatste verhoging van dit jaar zijn, zoals Jim Bianco aangeeft:

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Correlatie bitcoin en Nasdaq hoogst in 3 maanden

Tegelijkertijd ligt de correlatie tussen bitcoin en Nasdaq weer het hoogst in drie maanden, meldt IntoTheBlock. Het toont aan dat de angst omtrent de macro-economie vooralsnog de richting van de markten bepaalt. Ondertussen begint ook de angst over een economische recessie weer toe te nemen.

Bitcoin ETF’s leveren betere prestaties, nieuwe recordprijs in zicht?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Meer volatiliteit buiten FOMC

Niet alleen FOMC kan deze week voor volatiliteit zorgen. Deze week publiceren ook grote tech-bedrijven hun inkomstrapporten. Houd vooral een oog op die van Apple, meldt Alex Krüger:

Crypto ontbijt: BlackRock fonds is beste ETF ooit, AI nieuws & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Whales verkopen nog hun BTC

Alhoewel we gisteren data deelde in de marktupdate die suggereerde dat whales BTC accumuleren, toont deze analist juist een tegengesteld beeld. Het lijkt erop dat de whales neutraal zijn rond de bodem en pas agressief beginnen te accumuleren wanneer de koers weer begint te stijgen.

Volgens de data ziet het er naar uit dat deze whales momenteel niet accumuleren, maar eerder distribueren. Dat kan voor nog meer verkoopdruk zorgen op de korte termijn.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin, altcoins of beide?

Vorige week vroegen wij onze leden of zij vooral in bitcoin, vooral altcoins, of een combinatie investeren. Dit zijn de resultaten:

bitcoin of altcoins

Bitcoin is ‘prioriteit’ voor BlackRock klanten, andere crypto minder in trek
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie