Tim Kamp Tim Kamp
01/04/2024 18:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2024 14:49

Schrijf memecoins niet te snel af, zegt bekende crypto expert

Dogecoin-DOGE Shiba Inu-SHIB BNB-BNB Solana-SOL more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

In de wereld van crypto zijn memecoins een fenomeen geworden dat zowel bewondering als scepsis oproept. Terwijl sommigen ze beschouwen als louter een gimmick, zijn anderen van mening dat ze een diepere betekenis hebben binnen het ecosysteem van blockchains. Arthur Hayes, mede-oprichter van BitMEX, staat aan de kant van degenen die geloven dat memecoins daadwerkelijk waarde kunnen bieden. Hij gelooft dat de industrie twee keer moet nadenken voordat het alle memecoins afdoet als ‘dom en waardeloos’.

Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Memecoins zijn meer dan alleen amusement

Memecoins, zoals dogecoin (DOGE ) en shiba inu (SHIB), zijn digitale activa die vaak zijn gebaseerd op grappige of satirische internetgrappen. Wat begon als een grap binnen de cryptocommunity, is uitgegroeid tot een lucratieve markt met een aanzienlijke aanhang. Hayes beweert dat memecoins meer zijn dan alleen een vorm van amusement; ze hebben het potentieel om de adoptie van blockchaintechnologie te versnellen.

Hayes was te gast in een interview met CEO Raoul Pal van Real Vision. Op 30 maart betoogde Hayes dat memecoins weldegelijk waarde toevoegen aan de cryptosector. Dit doen zij door aandacht te genereren en vervolgens nieuwe gebruikers en ontwikkelaren aan te trekken naar blockchains.

“Je kunt deze dingen afdoen als dom en waardeloos, maar als het aandacht en meer ingenieurs naar de ruimte brengt, is het positieve waarde voor de keten zelf.”

Om daar aan toe te voegen zei Hayes dat Solana en Ethereum de best gepositioneerde netwerken zijn om de stroom van aandacht van memes vast te leggen.

“De chains die deze cultuur kunnen ondersteunen, zullen de chains zijn die waarde hebben.”

Jongere generaties ondersteunen memecoin-hype

Pal ziet een groeiende populariteit van memecoins onder jongere crypto-investeerders. Hij denkt dat deze satirische coins kunnen profiteren van de ‘gaming mentaliteit’ van Generatie Z en Millennials. ”Eigenlijk is dit gewoon gamen met geld,” aldus Pal.

Zowel Pal als Hayes hebben opgemerkt dat de aandacht voor memecoins naar verwachting nog geruime tijd zal aanhouden. Beide heren verwachten dat de memcoin-rally nog niet voorbij is. De op Solana-gebaseerde memecoin dogwifhat (WIF) heeft iets opvallends op de planning staan: het project wilt ergens in de komende maanden geprojecteerd worden op de Las Vegas Sphere.

Los van het feit dat de memecoin met het hondenthema grote plannen heeft, toont het ook zijn prestaties op de cryptomarkt. Dogwifhat heeft namelijk onlangs het arbitrum-netwerk (ARB) ingehaald wat betreft totale marktwaarde. Op het moment telt WIF een marktwaarde van $4,5 miljard, terwijl ARB op $4,4 miljard staat.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie