Timo Bult Timo Bult
26/11/2021 07:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2021 07:37

Shiba Inu bereikt 1 miljoen houders, hoe reageert de koers?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba Inu bereikt 1 miljoen houders, hoe reageert de koers?

Foto: Lubos Mak/Shutterstock

Waar sommigen wellicht niets van meme coins als dogecoin (DOGE), shiba inu (SHIB) en floki inu (FLOKI) moeten hebben, is er alsnog een enorme groep investeerders die deze cryptocurrencies maar al te graag in bezit heeft. Dat blijkt onder andere uit het feit dat SHIB gisteren een belangrijke mijlpaal heeft bereikt. Er zijn nu namelijk meer dan 1 miljoen SHIB houders!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Shiba Inu viert mijlpaal

Shiba Inu is een van de grote meme coins, waaronder eerdergenoemden. Het project groeide de afgelopen maanden hard met nu een mooie kers op de taart als gevolg. Op het Twitter-kanaal van het project valt het volgende te lezen:

“Zo’n trotse en geweldige mijlpaal voor de Shib Army!
SHIB bereikt 1.000.000 houders.
Vandaag juichen we allemaal en vieren we dit geweldige moment in de geschiedenis van SHIB.”

Het is opvallend dat zoveel mensen de crypto bezitten aangezien de koers zeer volatiel is. Eind oktober piekte de altcoin nog bij een prijs van $0,00008870, een all-time high (ATH). Maar sindsdien is de koers afgezakt en handelt shiba inu nu 54% onder deze ATH.

SHIB stijgt even na goed nieuws

De koers van SHIB reageerde gisteren overigens wel even op het bovenstaande nieuws. Gistermiddag begon de koers te stijgen om uiteindelijk na een opwaartse beweging van 23% te pieken. Sinds gisteren aan het einde van de middag is SHIB echter ook weer met ruim 14% gecorrigeerd. Zoals gezegd, een volatiele altcoin!

Er was de afgelopen dagen overigens nog meer goed nieuws voor de meme coin. Zo heeft Bitfinex SHIB/USDT handelsparen toegevoegd voor perpetual contracts, een derivaat. Daarnaast kondigde de Zuid-Koreaanse beurs Korbit aan dat het de altcoin heeft toegevoegd.

Al met al blijft shiba inu hiermee net buiten de top 10 van grootste cryptocurrencies bungelen. Het moet hiermee dogecoin als grootste meme coin op de markt voor zich dulden. Mocht je SHIB willen kopen dan is een waarschuwing altijd op zijn plek; zoals gezegd is de altcoin bijzonder volatiel en dus het risico groot.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie