Erik Juffermans Erik Juffermans
21/02/2024 12:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2024 12:08

Shiba Inu weddenschap leverde familie onverwachte miljoenen op

Shiba Inu-SHIB
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba Inu weddenschap leverde twee broers onverwachts miljoenen op

Foto: DAndreev/Shutterstock

Elke crypto bullrun biedt kansen om extreem veel geld te verdienen, maar makkelijk is dit echter niet.

Om succesvol te zijn heeft een handelaar discipline en vaardigheden nodig, maar niet altijd. Soms is puur geluk genoeg. Zo getuigt ook dit verhaal van twee Amerikaanse broers die in één nacht miljonair werden met een absurde crypto gok.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Een gouden tip voor shiba inu

In februari 2021 staken de twee broers, Tommy en James, een paar duizend euro aan spaargeld in shiba inu (SHIB). Op dat moment was SHIB nog volledig onbekend. Een vriend van Tommy beweerde veel over crypto te weten en geloofde dat SHIB een goede investering was.

Zonder onderzoek staken de broers geleidelijk aan hun spaargeld in de zogenaamde memecoin. Ze zagen het als een ‘loterijlootje’. Ze waren bereid te accepteren dat de SHIB koers naar nul zou gaan, maar dat gebeurde niet. Slechts twee maanden nadat ze hun spaargeld in SHIB hadden gestoken, veranderden hun levens voor altijd.

Terwijl de broers in april aan het werk waren als filmers op een bruiloft, begon hun investering te stijgen. In korte tijd ging SHIB tien keer over de kop en de waarde van hun tokens lag toen al rond de $100.000. Daar bleef het niet bij, de hype was namelijk nog maar net begonnen.

Crypto beginnelingen hebben puur geluk

De volgende ochtend lag de balans al $200.000 en de koers bleef alsmaar stijgen. Een paar dagen later was hun insteek zelfs al $700.000 waard. “Het gaat naar een miljoen,” aldus Tommy destijds in gesprek met zijn broer. De volgende dag was het zover: hun SHIB gokje was gegroeid tot een miljoen dollar. De familie van de broers kon het uiteraard niet geloven.

Wat begon als een grapje van een paar honderd dollar, en binnen een paar weken groeide tot een investering van ongeveer $8000, was op de piek van de afgelopen bullrun $9 miljoen waard. Zelfs als de broers hun tokens niet op de piek hadden verkocht, is hun investering nog steeds meer dan $4 miljoen waard. 

Een wonder is het niet, geluk is het wel. Onthoud echter dat niet iedereen in crypto zoveel geluk heeft. Voor dergelijke succesverhalen zijn er ook altijd genoeg voorbeelden te vinden van beleggers die pech hadden.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie