Nick de Jong Nick de Jong
16/05/2024 15:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2024 14:26

Solana insider geeft toe dat hij fortuin heeft gestolen

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter

Foto: sdx15/Shutterstock

Door de tijd heen heeft het op de Solana blockchain gebouwde crypto handelsprotocol Cypher meermaals te maken gehad met hacks en gestolen geld. Afgelopen dinsdag werd hier een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd, toen bleek dat een insider zo’n 300.000 dollar van het protocol zou hebben gestolen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

300.000 dollar aan crypto’s gestolen

Een ontwikkelaar van het protocol met de gebruikersnaam “Hoak”, heeft afgelopen dinsdag in een verklaring laten weten dat hij maar liefst 300.000 dollar aan cryptocurrencies heeft gestolen uit een fonds van Cypher.

De gelden in het fonds waren bedoeld voor slachtoffers van een hack op het protocol in augustus vorig jaar. Het protocol bevroor direct de smart contracts en probeerde vervolgens in contact te komen met de hackers.

Één dag voor de verklaring van Hoak beschuldigde de oprichter van Cypher, Danny Nelson (beter bekend onder de gebruikersnaam Barrett), de ontwikkelaar al van het meermaals versturen van grote hoeveelheden crypto’s vanuit het fonds naar crypto exchange Binance. De praktijken van Hoak kwamen aan het licht toen een slachtoffer melding maakte van een probleem met het claimen van zijn terugbetaling.

De eerste transacties zouden in december vorig jaar door Hoak zijn uitgevoerd en vervolgens maandenlang hebben aangehouden. Volgens Nelson blijkt uit data van de blockchain zelf dat Hoak in totaal 300.000 dollar heeft overgemaakt naar Binance. Vermoedelijk om deze cryptocurrencies vervolgens om te zetten in fiat geld.

Advertentie

Onderzoek door politie nog gaande

In de verklaring laat Hoak weten de gelden te hebben gestolen om hier vervolgens mee te gaan gokken. De ontwikkelaar kampt naar eigen zeggen met een grote gokverslaving. Op het social media platform X deelt Hoak dat de beschuldigingen waar zijn en dat hij weet dat zijn acties niet zonder gevolgen kunnen blijven.

Nelson heeft aan crypto nieuwssite CoinDesk laten weten dat alle informatie over het voorval en de beschikbare informatie over de identiteit van Hoak is doorgestuurd naar de politie. Zij zullen verder onderzoek doen naar het voorval. De Cypher-oprichter vertelt verder ontdaan te zijn van wat er is gebeurd. Hij had nooit verwacht dat zo’n belangrijke ontwikkelaar, die bovendien het hele systeem wilde herbouwen, zo’n misbruik zou maken van de gelden uit het fonds.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Nick de Jong

In 2021 kwam ik voor het eerst in aanraking met cryptocurrencies. Na een lange periode van inlezen, besloot ik zelf aan de slag te gaan met de eerste investeringen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Advertentie