Nick de Jong Nick de Jong
16/05/2024 15:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2024 14:26

Solana insider geeft toe dat hij fortuin heeft gestolen

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom Solana vorige week beter presteerde dan andere grote crypto

Foto: sdx15/Shutterstock

Door de tijd heen heeft het op de Solana blockchain gebouwde crypto handelsprotocol Cypher meermaals te maken gehad met hacks en gestolen geld. Afgelopen dinsdag werd hier een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd, toen bleek dat een insider zo’n 300.000 dollar van het protocol zou hebben gestolen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

300.000 dollar aan crypto’s gestolen

Een ontwikkelaar van het protocol met de gebruikersnaam “Hoak”, heeft afgelopen dinsdag in een verklaring laten weten dat hij maar liefst 300.000 dollar aan cryptocurrencies heeft gestolen uit een fonds van Cypher.

De gelden in het fonds waren bedoeld voor slachtoffers van een hack op het protocol in augustus vorig jaar. Het protocol bevroor direct de smart contracts en probeerde vervolgens in contact te komen met de hackers.

Één dag voor de verklaring van Hoak beschuldigde de oprichter van Cypher, Danny Nelson (beter bekend onder de gebruikersnaam Barrett), de ontwikkelaar al van het meermaals versturen van grote hoeveelheden crypto’s vanuit het fonds naar crypto exchange Binance. De praktijken van Hoak kwamen aan het licht toen een slachtoffer melding maakte van een probleem met het claimen van zijn terugbetaling.

De eerste transacties zouden in december vorig jaar door Hoak zijn uitgevoerd en vervolgens maandenlang hebben aangehouden. Volgens Nelson blijkt uit data van de blockchain zelf dat Hoak in totaal 300.000 dollar heeft overgemaakt naar Binance. Vermoedelijk om deze cryptocurrencies vervolgens om te zetten in fiat geld.

Advertentie

Onderzoek door politie nog gaande

In de verklaring laat Hoak weten de gelden te hebben gestolen om hier vervolgens mee te gaan gokken. De ontwikkelaar kampt naar eigen zeggen met een grote gokverslaving. Op het social media platform X deelt Hoak dat de beschuldigingen waar zijn en dat hij weet dat zijn acties niet zonder gevolgen kunnen blijven.

Nelson heeft aan crypto nieuwssite CoinDesk laten weten dat alle informatie over het voorval en de beschikbare informatie over de identiteit van Hoak is doorgestuurd naar de politie. Zij zullen verder onderzoek doen naar het voorval. De Cypher-oprichter vertelt verder ontdaan te zijn van wat er is gebeurd. Hij had nooit verwacht dat zo’n belangrijke ontwikkelaar, die bovendien het hele systeem wilde herbouwen, zo’n misbruik zou maken van de gelden uit het fonds.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie