Ivo Melchers Ivo Melchers
20/05/2024 09:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2024 08:35

Solana kan $200 bereiken deze maand, zegt hedgefonds oprichter

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana kan $200 bereiken deze maand, zegt hedgefonds oprichter

Foto: Vladimka production/Shutterstock

Solana (SOL) neemt, zoals we de afgelopen maanden vaker hebben gezien, momenteel weer het voortouw in de cryptomarkt. De koers van solana staat tientallen procenten hoger dan vorige week, en de eerdere piek van $200 is weer binnen handbereik komen te liggen.

Volgens de mede-oprichter van hedgefonds Syncracy Capital zal de populaire altcoin zijn stijgende trend voortzetten deze maand, en het belangrijke level van $200 weer veroveren.

Man “zonder handen” gebruikt gekke truc om zijn crypto te laten stijgen
Man

Solana leidt crypto trendommekeer

Solana is een van de weinige altcoins die al geruime tijd beter weet te presteren dan bitcoin (BTC). De layer-1 altcoin neemt vaak de leiding onder de grote cryptomunten, en ook de afgelopen weken zijn er maar weinig grote cryptomunten die harder zijn gestegen dan solana.

Sinds begin mei heeft solana een jaloersmakende prijsrally doorgemaakt. Op de eerste dag van de maand stond de koers nog om en nabij de $120, maar inmiddels staat deze bijna 48 procent hoger op $177.

De bitcoin koers heeft vorige week met volle overtuiging zijn gevarenzone rond de $61.000 verlaten dankzij een stijging van grofweg 8%. In dit tijdsbestek is solana met meer dan 18 procent de lucht in geschoten. Met deze indrukwekkende stijging was solana de afgelopen week een van de best presterende top 100 cryptomunten.

Advertentie

SOL koers binnenkort naar $200?

Daniel Choung, mede-oprichter van het digitale activa hedgefonds Syncracy Capital, erkende afgelopen vrijdag in een bericht op socialmediaplatform X de opmerkelijke koerssprong van solana. “De kracht van SOL is ongelooflijk geweest tijdens deze opleving,’’ zo schreef hij aan zijn 28 duizend volgers.

Op 16 mei, toen de koers van solana nog rond de $160 stond, deelde Choung al zijn verwachting dat solana aan het eind van deze maand weer de $200 kan bereiken. In zijn bericht van afgelopen vrijdag liet hij weten nu ‘’veel meer vertrouwen’’ te hebben in zijn eerdere voorspelling.

Met een huidige koers van $177 heeft solana nog maar een stijging van ongeveer 13 procent nodig om de mijlpaal van $200 te evenaren. Volgens Cheung zal het heroveren van de $200 ‘’een volledige ommekeer op de maandelijkse tijdlijn zijn’’ en een signaal dat een nieuwe all-time high in het verschiet ligt.

Solana’s absolute recordprijs ligt op $260 en werd begin november 2021 bereikt. De koers zal nog zo’n 30 procent moeten stijgen om dit te evenaren.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie