Ivo Melchers Ivo Melchers
20/05/2024 09:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2024 08:35

Solana kan $200 bereiken deze maand, zegt hedgefonds oprichter

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana kan $200 bereiken deze maand, zegt hedgefonds oprichter

Foto: Vladimka production/Shutterstock

Solana (SOL) neemt, zoals we de afgelopen maanden vaker hebben gezien, momenteel weer het voortouw in de cryptomarkt. De koers van solana staat tientallen procenten hoger dan vorige week, en de eerdere piek van $200 is weer binnen handbereik komen te liggen.

Volgens de mede-oprichter van hedgefonds Syncracy Capital zal de populaire altcoin zijn stijgende trend voortzetten deze maand, en het belangrijke level van $200 weer veroveren.

Memecoin chaos: Kamala Harris crypto explodeert 500% na Biden nieuws
Memecoin chaos: Kamala Harris crypto explodeert 500% na Biden nieuws

Solana leidt crypto trendommekeer

Solana is een van de weinige altcoins die al geruime tijd beter weet te presteren dan bitcoin (BTC). De layer-1 altcoin neemt vaak de leiding onder de grote cryptomunten, en ook de afgelopen weken zijn er maar weinig grote cryptomunten die harder zijn gestegen dan solana.

Sinds begin mei heeft solana een jaloersmakende prijsrally doorgemaakt. Op de eerste dag van de maand stond de koers nog om en nabij de $120, maar inmiddels staat deze bijna 48 procent hoger op $177.

De bitcoin koers heeft vorige week met volle overtuiging zijn gevarenzone rond de $61.000 verlaten dankzij een stijging van grofweg 8%. In dit tijdsbestek is solana met meer dan 18 procent de lucht in geschoten. Met deze indrukwekkende stijging was solana de afgelopen week een van de best presterende top 100 cryptomunten.

Advertentie

SOL koers binnenkort naar $200?

Daniel Choung, mede-oprichter van het digitale activa hedgefonds Syncracy Capital, erkende afgelopen vrijdag in een bericht op socialmediaplatform X de opmerkelijke koerssprong van solana. “De kracht van SOL is ongelooflijk geweest tijdens deze opleving,’’ zo schreef hij aan zijn 28 duizend volgers.

Op 16 mei, toen de koers van solana nog rond de $160 stond, deelde Choung al zijn verwachting dat solana aan het eind van deze maand weer de $200 kan bereiken. In zijn bericht van afgelopen vrijdag liet hij weten nu ‘’veel meer vertrouwen’’ te hebben in zijn eerdere voorspelling.

Met een huidige koers van $177 heeft solana nog maar een stijging van ongeveer 13 procent nodig om de mijlpaal van $200 te evenaren. Volgens Cheung zal het heroveren van de $200 ‘’een volledige ommekeer op de maandelijkse tijdlijn zijn’’ en een signaal dat een nieuwe all-time high in het verschiet ligt.

Solana’s absolute recordprijs ligt op $260 en werd begin november 2021 bereikt. De koers zal nog zo’n 30 procent moeten stijgen om dit te evenaren.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie