Ivo Melchers Ivo Melchers
09/07/2024 11:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2024 10:44

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi

Foto: A.RICARDO/Shutterstock

De Argentijnse voetbalgrootheid Lionel Messi heeft in een opmerkelijke wending een op Solana (SOL) gebaseerde memecoin gepromoot op Instagram Stories. Met zijn gigantische bereik van honderden miljoenen volgers heeft deze promotie de piepjonge altcoin een flinke duw in de rug gegeven. Binnen enkele uren schoot de koers met honderden procenten omhoog, wat de immense volatiliteit van dit soort cryptomunten onderstreept.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Messi steunt Solana memecoin

Dat Messi zich ooit aan memecoins zou wagen, hadden weinig mensen verwacht. Gisteravond verraste de voetballegende toch echt de crypto-wereld door op Instagram Stories de in juni op de markt gebrachte WaterCoin (WATER) te promoten.

WaterCoin is ontwikkeld met als doel om schoon water toegankelijker te maken voor gemeenschappen wereldwijd. In tegenstelling tot de meeste andere memecoins heeft het project dus daadwerkelijk een waardepropositie. De munt wordt gebruikt om fondsen te werven voor waterprojecten, zoals het bouwen van waterzuiveringsinstallaties en het verbeteren van infrastructuur voor schoon water.

Zoals te zien in het bericht van de bekende econoom Alex Krüger op socialmediaplatform X heeft Messi gisteren op Instagram Stories het cryptoproject in de schijnwerpers gezet.

Direct na de post van Messi explodeerde de koers van WATER. In nog geen twee uur schoot de koers met meer dan 300% de lucht in. Inmiddels bevindt de koers zich alweer zo’n 40% lager dan de absolute piek gisteren aan het begin van de avond werd neergezet. Desalniettemin ligt de koers nog altijd bijna 170% hoger dan 24 uur geleden.

Volgens Krüger is WATER een typisch geval van een shitcoin. ‘’Kijk maar naar de grafiek. Wanneer de prijs onder de initiële prijs duikt, komt dat doordat insiders hun tokens dumpen,’’ zo schrijft hij op X.

Advertentie

Beroemdheden en crypto

Het is niet voor het eerst dat een wereldwijde beroemdheid zich heeft gewend tot het promoten van cryptomunten. Er is zelfs een heuse trend gaande momenteel van beroemdheden die hun eigen cryptomunt lanceren. Deze celebrity-tokens zijn veelal, net als memecoins, flink onderheven aan prijsvolatiliteit door de immense speculatie en het gebrek aan onderliggende waarde.

Vorige maand kon je nog in het altcoin nieuws lezen hoe een verscheidenheid aan deze celebrity-tokens flink in waarde waren gedaald, met percentages die oplopen tot wel 80%. Dit benadrukt het hoge risicogehalte dat gepaard gaat met deze tokens. Met een marktkapitalisatie van vaak slechts tientallen miljoenen, vertoont de onderliggende koers grote schommelingen.

De door Messi gepromote token heeft momenteel slechts een marktwaarde van zo’n $80 miljoen, wat de koers enorm vatbaar maakt voor fluctuaties. In hoeverre het project gecategoriseerd kan worden als ‘shitcoin’ is de vraag, maar het is hoe dan ook opmerkelijk dat Messi een dergelijke munt tot zijn volgers introduceert.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Advertentie