Kevin Schijven Kevin Schijven
16/01/2024 20:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2024 19:01

Solana wil nieuwe goedkopere crypto smartphone uitbrengen

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Los teléfonos Solana Saga se venden por $5.000 debido a subida de BONK

Foto: sdx15/Shutterstock

Solana (SOL) is mogelijk van plan om binnenkort alweer een nieuwe mobiele telefoon uit te brengen na het onverwachte succes van zijn voorganger.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

De nieuwe Solana telefoon

Na het succes van de Solana Saga telefoon, is Solana Mobile van plan om binnenkort zijn opvolger aan te kondigen. Althans, als we een anonieme bron mogen geloven die dit meldt aan CoinDesk.

De nieuwe telefoon heeft nog geen officiële naam. Het moet volgens de anonieme bron vergelijkbare functies bieden als zijn voorganger, waaronder een ingebouwde crypto wallet, aangepaste Android-software, en een ingebouwde ‘dApp Store’ voor crypto applicaties.

Het grote verschil ligt in de hardware en voornamelijk in het prijskaartje als we de anonieme bron mogen geloven.

Advertentie

De Solana Saga en de BONK airdrop

De originele Saga telefoon lanceerde voor een prijs van $1.000. De lancering van de Saga telefoon ging aanvankelijk echter gepaard met matige verkoopcijfers. De telefoon werd al afgeschreven door de markt.

Daar kwam verandering in toen crypto handelaren ontdekten dat de telefoon wordt geleverd samen met 30 miljoen tokens van de bonk (BONK) memecoin.

De meegeleverde tokens schoten eind vorig jaar hard omhoog in waarde. De BONK koers steeg van $0,00000018 op 20 oktober naar een all-time high (ATH) van $0,00003415 op 15 december. Daarmee was BONK met bijna 19.000% gestegen.

Ondertussen was de prijs van de Saga telefoon teruggebracht naar $600 vanwege de slechte verkoopcijfers. Dat betekende dat de 30 miljoen BONK tokens aanzienlijk meer waard waren geworden dan de telefoon kostte.

Het zorgde ervoor dat het toestel plotseling als hete broodjes over de toonbank ging. De Solana Saga werd in rap tempo compleet uitverkocht en na de uitverkoop werden de telefoons soms wel voor $5.000 per stuk verkocht op de tweedehandse markt.

De onverwachte populariteit van het toestel zorgt ervoor dat Solana sneller dan verwacht een nieuwe toestel op de markt wil brengen. Volgens de anonieme bron zal deze ook goedkoper worden dan zijn voorganger. Hoeveel goedkoper wordt echter niet verteld.

De grote vraag is of het nieuwe toestel ook wordt geleverd met een dergelijke airdrop als BONK tokens. Dat gezegd hebbende, is de koers van BONK sinds de hype eind vorig jaar alweer met 60% gedaald.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie