Robin Hazekamp Robin Hazekamp
15/02/2024 20:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/02/2024 19:56

Spannende dag voor SEI token: volatiliteit verwacht door ’token unlock’

Sei-SEI
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Spannende dag voor SEI token: volatiliteit verwacht door 'token unlock'

Foto: AndriiKoval/Shutterstock

In februari wordt er maar liefst $1 miljard aan tokens zogenaamd ‘unlocked.’ Dit houdt in dat de tokens het leven in geroepen worden om gebruikt te worden waar ze voor bedoeld zijn. Vandaag is sei (SEI) aan de beurt. Er worden maar liefst 125 miljoen tokens unlocked, met een waarde van $119 miljoen. De komende unlock wordt met spanning afgewacht en heeft al een flinke impact op de koers.

Brein achter gigantische cryptoscam verbannen van platform X
Brein achter gigantische cryptoscam verbannen van platform X

Cryptocurrency ‘sei’ gaat door het dak in afwachting van token unlock

Sei, de token van het Sei ecosysteem, staat maar liefst 12,3% in de plus vandaag. Dit kan te maken hebben met de zogeheten token unlock die eraan komt. 125 miljoen stuks van SEI zullen vandaag worden vrijgegeven aan de markt. Gezamenlijk hebben de munten een waarde van maar liefst $119 miljoen. 

Een behoorlijke hoeveelheid, die een aanzienlijke impact kan hebben op de koers van een altcoin. In sei is dat ook het geval. Naast de prijsstijging van 12% is het handelsvolume ook gestegen, met maar liefst 37%. 

De tokens zijn echter nog niet op de markt. Hoe het verdere verloop van de cryptocurrency zal uitpakken wordt met spanning in de gaten gehouden. Token unlocks gaan namelijk vaak gepaard met veel volatiliteit. 

Advertentie

Nieuwe update en token unlock ontketenen fikse stijging

Dat is in dit geval ook al voor de unlock het geval. De koers maakt grote schommelingen, met hoogtepunten rond de $1,- en dieptepunten rond de $0,93. Om 11 uur vanochtend zette de munt een fikse stijging in, en klom in een halfuur tijd van $0,91 naar een waarde van maar liefst $0,98.

De stijging hoeft overigens niet alleen aan de token unlock te liggen. In een tweet heeft het officiële Sei Network-account aangekondigd dat het een update gaat doorvoeren. ‘Devnet’ stelt ontwikkelaars in staat om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te implementeren. Belangrijke upgrades als deze hebben vaak positieve invloeden op koersen.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan 11,2 SEI! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak €10,- gratis

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
VeChain (VET) koers kan vanaf hier met meer dan 80% stijgen
Nieuwe crypto maakt vliegende start en schiet 600% omhoog
Advertentie