Timo Bult Timo Bult
07/12/2023 06:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/12/2023 20:25

Stablecoin crypto stijgt plotseling 200%, Binance grijpt in

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nieuwe nederlandse stablecoin crypto DUCA

Foto: Canetti/Shutterstock

‘S Werelds grootste crypto exchange Binance gaat gebruikers compenseren die nadelig beïnvloed zijn door de onverwachte prijsstijging van de Anchored Coins Euro (AEUR) stablecoin. De token zag een gigantische waardestijging van meer dan 200% nadat het op Binance werd genoteerd. Dat schrijft de exchange in een aankondiging.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Stabiele crypto ervaart prijsexplosie van 200%

AEUR is een stablecoin, wat inhoudt dat de waarde van de crypto stabiel moet blijven ten opzichte van in dit geval de euro. Ten alle tijden moet het dus 1 euro waard zijn.

Na de notering op Binance ondervond de crypto echter een bizar koersverloop. In plaats van een stabiele waarde te behouden, vond juist een gigantische koersexplosie plaats.

Volgens Binance waren veel investeerders zich niet meteen bewust van het feit dat AEUR een stablecoin is. Door een toegenomen vraag steeg de stablecoin alsnog met 200%, wat dus niet de bedoeling was. Een aantal investeerders, die niet doorhad dat het om een stablecoin ging, ging hierdoor flink de mist in.

Zij dachten namelijk na de enorme prijsexplosie dat AEUR inderdaad een interessante investering was. Nadat zij hoog inkochten konden zij hun stablecoin enkel met verlies verkopen.

Crypto exchange Binance komt gedupeerden tegemoet

Als reactie op de ontstane situatie, zal Binance gebruikers gaan compenseren die AEUR kochten tegen een opgeblazen prijs. De vergoeding omvat een gedeelte van de betaalde premie bovenop de vaste koers van 1 AEUR = 1,08 Tether (USDT). Dit besluit is een onderdeel van Binance’s poging om de impact op klanten te minimaliseren.

Binance heeft daarnaast de handel in AEUR voorlopig stopgezet. De exchange is wel van plan de handel met de stablecoin op een gegeven moment weer te heropenen.

AEUR wordt uitgegeven door Anchored Coins, een fintechbedrijf uit Zug, Zwitserland. Anchored Coins verzekert dat elke AEUR-token volledig is gedekt door reserves bij Zwitserse banken met een FINMA-licentie. De stablecoins van het bedrijf worden momenteel uitgegeven op zowel de Ethereum als BNB Smart Chain platforms, wat bijdraagt aan hun stabiliteit en betrouwbaarheid.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie