Timo Bult Timo Bult
07/12/2023 06:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/12/2023 20:25

Stablecoin crypto stijgt plotseling 200%, Binance grijpt in

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stablecoin crypto stijgt plotseling 200%, Binance grijpt in

Foto: Canetti/Shutterstock

‘S Werelds grootste crypto exchange Binance gaat gebruikers compenseren die nadelig beïnvloed zijn door de onverwachte prijsstijging van de Anchored Coins Euro (AEUR) stablecoin. De token zag een gigantische waardestijging van meer dan 200% nadat het op Binance werd genoteerd. Dat schrijft de exchange in een aankondiging.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Stabiele crypto ervaart prijsexplosie van 200%

AEUR is een stablecoin, wat inhoudt dat de waarde van de crypto stabiel moet blijven ten opzichte van in dit geval de euro. Ten alle tijden moet het dus 1 euro waard zijn.

Na de notering op Binance ondervond de crypto echter een bizar koersverloop. In plaats van een stabiele waarde te behouden, vond juist een gigantische koersexplosie plaats.

Volgens Binance waren veel investeerders zich niet meteen bewust van het feit dat AEUR een stablecoin is. Door een toegenomen vraag steeg de stablecoin alsnog met 200%, wat dus niet de bedoeling was. Een aantal investeerders, die niet doorhad dat het om een stablecoin ging, ging hierdoor flink de mist in.

Zij dachten namelijk na de enorme prijsexplosie dat AEUR inderdaad een interessante investering was. Nadat zij hoog inkochten konden zij hun stablecoin enkel met verlies verkopen.

Crypto exchange Binance komt gedupeerden tegemoet

Als reactie op de ontstane situatie, zal Binance gebruikers gaan compenseren die AEUR kochten tegen een opgeblazen prijs. De vergoeding omvat een gedeelte van de betaalde premie bovenop de vaste koers van 1 AEUR = 1,08 Tether (USDT). Dit besluit is een onderdeel van Binance’s poging om de impact op klanten te minimaliseren.

Binance heeft daarnaast de handel in AEUR voorlopig stopgezet. De exchange is wel van plan de handel met de stablecoin op een gegeven moment weer te heropenen.

AEUR wordt uitgegeven door Anchored Coins, een fintechbedrijf uit Zug, Zwitserland. Anchored Coins verzekert dat elke AEUR-token volledig is gedekt door reserves bij Zwitserse banken met een FINMA-licentie. De stablecoins van het bedrijf worden momenteel uitgegeven op zowel de Ethereum als BNB Smart Chain platforms, wat bijdraagt aan hun stabiliteit en betrouwbaarheid.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie