Kevin Schijven Kevin Schijven
03/02/2021 14:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2021 14:23

Stellar (XLM) lanceert USDC stablecoin van Circle, 'stimuleert groei Stellar ecosysteem'

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stellar (XLM) lanceert USDC stablecoin van Circle, stimuleert groei Stellar ecosysteem

Stellar USDC is nu live! De USD Coin (USDC), de stablecoin van Circle, is gisteren gelanceerd op het Stellar (XLM) netwerk. Dat kondigen Circle en de Stellar Development Foundation (SDF) op 2 februari aan middels een persbericht:


USDC is inmiddels de tweede grootste stablecoin op de markt. Stablecoins zijn cryptocurrencies waarvan de waarde aan een andere activa of valuta verbonden is; bij USDC is dat de Amerikaanse dollar (USD). De marktkapitalisatie van USDC is binnen een jaar van $300 miljoen naar $6 miljard gestegen.
De meeste USD Coins bevinden zich op het Ethereum (ETH) netwerk. Een kleine hoeveelheid, zo’n $11 miljoen, is uitgegeven op Algorand (ALGO). Stellar werd in 2014 opgericht door Jed McCaleb, de medeoprichter van Ripple en Mt. Gox. SDF hoopt met de integratie van USDC op een “golf van adoptie voor grensoverschrijdende betalingen.”

“Deze integratie zal een krachtpatser zijn voor groei in het Stellar-ecosysteem en een katalysator voor het bereiken van onze missie om een eerlijke toegang tot het wereldwijde financiële systeem te creëren.

Bedrijven en ontwikkelaars zullen profiteren van de schaal en liquiditeit van Circle om het soort producten en gebruiksscenario’s te leveren waarvoor Stellar is ontworpen, met name grensoverschrijdende betalingen en tokenisatie.”

Aldus Denelle Dixon, CEO van SDF. Jeremy Allaire, CEO van Circle, zegt het volgende erover:

“Stellar helpt internationale betalingen te transformeren met geavanceerde technologie en een snelgroeiend ecosysteem van bedrijven en ontwikkelaars die een nieuwe generatie financiële applicaties creëren.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement