Kevin Schijven Kevin Schijven
13/07/2022 09:21 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2022 09:21

Stilte voor de storm: crypto als ETH & XRP stijgen, maar angst kan toeslaan

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Rust aan de crypto top: deze kleinere coins stijgen alsnog flink

Foto: Yuri Shebalius/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is op het moment van schrijven iets aan het herstellen van de daling van gisterenavond. Een dergelijke trend zien we momenteel met de meeste altcoins. Daardoor komen de meeste koersen weer grotendeels terug uit op dezelfde prijzen als 24 uur geleden. We zien in de top 100 momenteel weinig uitschieters.

Het is mogelijk de stilte voor de storm. “Zeer verhoogde” Amerikaanse inflatiecijfers kunnen later vandaag namelijk nog voor veel volatiliteit zorgen. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies ligt momenteel rond $920 miljard.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum stijgt met 1%

Ethereum (ETH) heeft zijn stijging van afgelopen week inmiddels weer teniet gedaan. Vrijdag tikte ETH nog een piek van $1.265 aan, maar gisterenavond kwam de koers niet verder dan $1.090. Toen maakte ETH een flink duik en tikte tweemaal de onderkant van dit bereik aan, rond $1.040. Sindsdien is de ether koers aan het stijgen en komt op het moment van schrijven uit op $1.079. Daarmee staat ETH vandaag 1% in de plus.

Advertentie

MATIC & ADA iets in de min

Polygon (MATIC) was vorige week nog de hardste stijger onder de grootste crypto, maar staat vandaag het diepst in het rood. De MATIC koers komt momenteel uit op $0,56 en staat daarmee 2% in de min ten opzichte van 24 uur geleden. Ook cardano (ADA) staat nog licht in het rood, al stijgt de koers nu. ADA komt op $0,43 uit en staat daarmee nog 0,4% in de min.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

DOT, SHIB, AVAX iets in de plus

Polkadot (DOT) hield al iets beter stand in de afgelopen 24 uur en staat met een prijs van $6,5 vandaag 0,4% in de plus. Shiba inu (SHIB) volgt een vergelijkbaar patroon en stijgt momenteel naar $0,0000104 waarmee koers 0,5% in de plus staat. Ook avalanche (AVAX) toont een dergelijke koersbeweging en staat met $17,6 vandaag 0,6% in de plus.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SOL, TRX, BNB stijgen sterker

Solana (SOL) bleef nog ietsjes stabieler in de afgelopen 24 uur waardoor koers 0,9% in de plus staat vandaag. SOL komt momenteel op $33,8 uit. Tron (TRX) herstelt momenteel al boven zijn piek van gisteren en staat met $0,0659 1,4% in de plus vandaag. Binance coin (BNB) dipte flink afgelopen nacht, maar steeg gisteren en vanochtend alsnog sterk. BNB staat 1,9% in de plus en komt momenteel op $227,3 uit.

Ethereum beursfonds zet nieuwe stap, maar zorgen blijven
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP houdt ’t best stand

Ripple (XRP) hield de afgelopen 24 uur het sterkst stand onder de grootste crypto en maakte vanochtend nog een flinke stijging. XRP heeft nog moeite om $0,32 te heroveren en zakt nu naar $0,319, maar staat daarmee alsnog 2,3% in de plus vandaag.

Crypto top 100 hardste stijgers

Ook onder de rest van de top 100 grootste crypto bleef het in de afgelopen 24 uur relatief rustig. Sandbox (SAND), bitcoin sv (BSV), theta fuel (TFUEL), gala (GALA), pancakeswap (CAKE), klaytn (KLAY), quant (QNT), kusama (KSM) en arweave (AR) staan alsnog zo’n 3% in de plus vandaag.

Algorand (ALGO) en stepn (GMT) staan 4% in de plus. Apecoin (APE) is met 6% gestegen in de afgelopen 24 uur en aave (AAVE) met 7%. Serum (SRM) komt na een stijging van bijna 8% weer de top 100 binnen.

Crypto top 100 hardste dalers

Toch zijn er vandaag ook een aantal rode koersen. Fantom (FTM), gate (GT), bittorrent (BT), tenset (10SET), chiliz (CHZ) staan 2% in het rood. Voor tezos (XTZ), loopring (LRC) en terraclassicusd (USTC) is dat 3%. Ecomomi (OMI) zakt met 6% en ecvmos (EVMOS) staat 6,5% in het rood.

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van crypto. Via Discord premium omgeving van Crypto Insiders kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie