Kevin Schijven Kevin Schijven
21/12/2021 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2021 16:15

Terra naar nieuwe ATH, nu tweede grootste DeFi platform

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra naar nieuwe ATH, nu tweede grootste DeFi platform

De decentralized finance (DeFi) markt is aan het exploderen op Terra (LUNA). Volgens gegevens van DeFiLlama is Terra nu het tweede grootste DeFi protocol op de markt qua total value locked (TVL), oftewel het totaal vergrendelde bedrag.

Ethereum adviseur eist megabedrag van $9,6 miljard in zaak tegen VS
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

DeFi TVL begint te stijgen

De TVL op Terra schoot namelijk deze week naar $18,24 miljard. Het is een groei van maar liefst 57% ten opzichte van de $11,65 miljard een week geleden. Daarmee haalde Terra afgelopen week zelfs de Binance Smart Chain (BSC) in. De TVL op BSC steeg afgelopen week met 4% naar $16,67 miljard.

Terra komt echter nog lang niet in de buurt van Ethereum (ETH). De TVL in DeFi projecten op Ethereum is afgelopen week met 5% gestegen naar $153,56 miljard. Daar wordt Polygon (MATIC) niet bij opgeteld, een zogeheten layer-2 schalingsoplossing voor Ethereum, die afgelopen week met 8% steeg naar $5,05 miljard.

Ook andere blockchains zien de TVL afgelopen week stijgen. Avalanche (AVAX) haalde deze week Solana (SOL) in en steeg met 17% naar $12,42 miljard. Solana zelf zag ook een toename in TVL van 7% naar $11,76 miljard.

Daarentegen zien we Tron (TRX) met 4% dalen naar $5,32 miljard. Toch zijn er nog meer flinke stijgers. De TVL in DeFi projecten op Cronos (CRO) steeg met 15% naar $1,61 miljard, op Waves (WAVES) met 13% naar $1,4 miljard, op celo (CELO) met 16% naar $640 miljoen, en op Harmony (ON)E met maar liefst 22% naar $591 miljard.

Advertentie

Terra (LUNA)

De 18,2 miljard TVL op Terra is verdeeld over 13 verschillende DeFi projecten. Anchor (ANC) is de grootste en steeg afgelopen week met bijna 32% naar $7,73 miljard. Daarna volgt Lido (LDO) met een groei van bijna 23% naar $5,45 miljard. De snelste stijger afgelopen week was Terraswap, een nieuwe decentrale cryptocurrency-exchange, of DEX, die met bijna 90% steeg naar $1,98 miljard.

De stijging in TVL komt niet alleen doordat er meer crypto wordt vastgezet in DeFi op Terra, maar ook doordat de LUNA koers de afgelopen tijd hard steeg. LUNA zelf staat namelijk ook zo’n 57% in de plus ten opzichte van een week geleden en vestigde zojuist nog een nieuwe all-time high van bijna $85.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie