Simon Bosch Simon Bosch
10/06/2022 05:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2022 05:30

Terra wordt nu onderzocht door SEC, werknemer stal 80 BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Terra wordt nu onderzocht door SEC, werknemer stal 80 BTC

Foto: increation87/Shutterstock

Een tijdje terug schreven we dat de Zuid-Koreaanse politie een onderzoek is gestart tegen Terraform Labs wegens verdenking van fraude. Terra (LUNA) oprichter Do Kwon zou het project hebben opgezet als een Ponzi-scheme. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt deze mening nu te delen. Dit overheidslichaam is Terra nu ook aan het onderzoeken. Ook hebben de Zuid-Koreaanse onderzoekers ontdekt dat een werknemer van Terra een enorme hoeveelheid bitcoin (BTC) heeft gestolen.

Bitcoin koers klapt omlaag, inflatie vormt gigantische dreiging
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

SEC: Terra is óók een ‘aandeel’

Dat schrijft Law360, de site van advocaat John Deaton, die uitgebreid bezig is met de zaak tussen de SEC en Ripple. Het onderzoek is niet gestart met de reden die je misschien zou verwachten. Terra (LUNA) is volgens de SEC namelijk niet een frauduleus project, maar een… aandeel. Ja, dat lees je goed. XRP is niet de enige cryptocurrency waarvan de SEC vindt dat het een aandeel is. LUNA is het zoveelste slachtoffer.

Toch is er een kleine kanttekening. Het onderzoek is namelijk al in september van 2021 gestart, het is nu alleen pas bekendgemaakt. De crash lijkt dus niet van invloed te zijn geweest. De commissie gooit nog wat extra olie op het vuur.

Advertentie

Werknemer stal 80 bitcoin

De Zuid-Koreaanse misdaadinspecteurs hebben ook iets opmerkelijks ontdekt. Een Terra-werknemer heeft namelijk 80 BTC gestolen. Dat schrijft de lokale krant Yonhap op basis van informatie van de politie. Door de crash verkocht Terra veel van zijn crypto-reserves. De werknemer zou hier handig gebruik van hebben gemaakt door de tokens te verduisteren te midden van alle chaos. Op dat moment waren ze zo’n 3 miljard Koreaanse won (2,2 miljoen euro) waard.

Terraform Labs had vóór de crash ongeveer 80.000 BTC, hierna was er nog maar 300 BTC over. Of dit soort dingen vaker gebeurden is niet bekend, en ook is niet duidelijk of Terra-topman Do Kwon erbij betrokken was. De politie kwam hier halverwege vorige maand achter, waarna de tokens zijn bevroren.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie