Max Max
23/09/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2023 18:00

Tether breekt belofte: leent toch meer crypto stablecoins uit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether breekt belofte: leent toch meer crypto stablecoins uit in 2023

Foto: viewimage / Shutterstock.com

Tether, de grootste stablecoin uitgever ter wereld, kondigde minder dan een jaar geleden aan dat het zou stoppen met de uitgifte van leningen met behulp van de USDT stablecoin. Echter blijkt uit een recent kwartaalrapport dat Tether deze leningen in 2023 juist heeft verhoogd naar $5,5 miljard.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Stablecoin uitgever leent toch meer USDT uit

Tether heeft inmiddels bevestigd aan The Wall Street Journal dat het nieuwe leningen met USDT heeft uitgegeven in het vorige kwartaal:

“Tijdens het tweede kwartaal van 2023 ontvingen we enkele kortlopende leningaanvragen van klanten met wie we langdurige relaties hebben opgebouwd, en we hebben de beslissing genomen om aan deze verzoeken tegemoet te komen.”

USDT is verreweg de meest gebruikte stablecoin in de crypto industrie. Tether kondigde minder dan een jaar geleden aan dat het van plan was om de uitgifte van leningen met zijn stablecoin stop te zetten. In een blogartikel schreef het bedrijf eind vorig jaar dat het zijn stablecoin leningen in 2023 tot nul zou brengen.

“Tether kondigt aan dat het vanaf nu, in heel 2023, de gedekte leningen in de reserves van Tether tot nul zal terugbrengen.”

Advertisement

Tether wil crypto leningen naar nul brengen

De uitspraak volgde destijds vlak na de val van crypto beurs FTX en was een poging om vertrouwen in de markt te herstellen. Tether koos er dit jaar echter voor om toch meer leningen te verstrekken. Volgens het kwartaalrapport heeft Tether momenteel meer dan $5,5 miljard aan leningen uitstaan, een verhoging van $200 miljoen ten opzichte van de $5,3 miljard daarvoor.

Volgens de woordvoerder is Tether alsnog van plan om tegen 2024 het aantal uitstaande leningen met stablecoins terug te schroeven naar nul.

Het nieuws heeft gemengde reacties opgeroepen in de crypto gemeenschap. Sommigen prijzen het besluit als een teken van veerkracht en vertrouwen in de stabiliteit van USDT. Anderen zijn echter bezorgd over de mogelijke risico’s die kunnen ontstaan als gevolg van het uitlenen van USDT. Tether wordt al jaren bekritiseerd doordat het bedrijf niet volledig transparant is over de dekking van zijn stablecoins.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement