Rico Engelbarts
20/05/2018 21:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2018 21:00

Tether fabriceert $250 miljoen nieuwe tokens; opnieuw controverse

icon-altcoins
Altcoin nieuws
tether_fabriceert_250_miljoen_dollar

Foto: Steve Heap/Shutterstock

De controversiële stablecoin Tether heeft nieuwe USDT-tokens ter waarde van $250 miljoen gegenereerd op 18 mei, volgens Omni Explorer.
Tether is het bedrijf dat de zogenaamde stablecoins USDT uitgeeft, waarvan wordt beweerd dat het met een ratio van 1:1 door de Amerikaanse dollar wordt gesteund. Tether is bekritiseerd vanwege het gebrek aan transparantie nadat het de banden met accountantskantoor Friedman LLP verbrak voordat een officiële audit kon worden uitgevoerd.
Met bijna een monopolie op stablecoins is het totale aanbod van Tether-tokens nu gestegen tot $2,5 miljard en sommige critici vinden het moeilijk te geloven dat al deze tokens daadwerkelijk worden ondersteund door de Amerikaanse dollar.
Een van die critici is de anonieme blogger Bitfinex’ed, die gewezen heeft op het verband van de productie van de Tether coin met de prijsstijgingen van reguliere cryptocurrencies als Bitcoin en Ethereum. Volgens de prijsindexcijfers van BTC en ETH steeg de prijs van Bitcoin ongeveer met $120 en die van Ethereum met $10, nog geen uur na de uitgifte van de nieuwe Tether-tokens ter waarde van $250 miljoen.
Bitfinex, een van de grootste exchanges voor cryptocurrencies, is een zusterbedrijf van Tether en heeft gedreigd juridische stappen te ondernemen tegen critici zoals Bitfinex’ed voor het in twijfel trekken van de 1:1 ratio met de Amerikaanse dollar, een feit dat nog altijd niet bewezen is bij gebrek aan een audit.
Tether is misschien niet de enige mededinger op stablecoin-gebied, omdat nieuwe spelers als Circle (gesteund door Goldman Sachs), TrueUSD en Basis zijn begonnen met het ontwikkelen van hun eigen stablecoins.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie