Home Nieuws Altcoin nieuws Tether fabriceert $250 miljoen nieuwe tokens; opnieuw controverse

Tether fabriceert $250 miljoen nieuwe tokens; opnieuw controverse

- Advertentie -

De controversiële stablecoin Tether heeft nieuwe USDT-tokens ter waarde van $250 miljoen gegenereerd op 18 mei, volgens Omni Explorer.

Tether is het bedrijf dat de zogenaamde stablecoins USDT uitgeeft, waarvan wordt beweerd dat het met een ratio van 1:1 door de Amerikaanse dollar wordt gesteund. Tether is bekritiseerd vanwege het gebrek aan transparantie nadat het de banden met accountantskantoor Friedman LLP verbrak voordat een officiële audit kon worden uitgevoerd.

Met bijna een monopolie op stablecoins is het totale aanbod van Tether-tokens nu gestegen tot $2,5 miljard en sommige critici vinden het moeilijk te geloven dat al deze tokens daadwerkelijk worden ondersteund door de Amerikaanse dollar.

Een van die critici is de anonieme blogger Bitfinex’ed, die gewezen heeft op het verband van de productie van de Tether coin met de prijsstijgingen van reguliere cryptocurrencies als Bitcoin en Ethereum. Volgens de prijsindexcijfers van BTC en ETH steeg de prijs van Bitcoin ongeveer met $120 en die van Ethereum met $10, nog geen uur na de uitgifte van de nieuwe Tether-tokens ter waarde van $250 miljoen.

Bitfinex, een van de grootste exchanges voor cryptocurrencies, is een zusterbedrijf van Tether en heeft gedreigd juridische stappen te ondernemen tegen critici zoals Bitfinex’ed voor het in twijfel trekken van de 1:1 ratio met de Amerikaanse dollar, een feit dat nog altijd niet bewezen is bij gebrek aan een audit.

Tether is misschien niet de enige mededinger op stablecoin-gebied, omdat nieuwe spelers als Circle (gesteund door Goldman Sachs), TrueUSD en Basis zijn begonnen met het ontwikkelen van hun eigen stablecoins.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.012,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.030,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.031,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.114,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.285,50 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...