Timo Bult Timo Bult
20/05/2022 08:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 15:10

Tether probeert angst weg te nemen, publiceert nieuw rapport

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether probeert angst weg te nemen, publiceert nieuw rapport

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

De schrik zit er bij veel crypto investeerders nog goed in als het om stablecoins gaat. De ineenstorting van terraUSD (UST) zorgde ervoor dat investeerders extra kritisch werden omtrent stablecoins. Ook Tether (USDT) kreeg te maken met deze onzekerheid, maar mogelijk neemt die stablecoin nu wat onzekerheid weg nadat het een nieuw rapport heeft gepubliceerd.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Tether en zijn reserves

Veel van de onzekerheden bij investeerders omtrent USDT vloeiden voort uit het feit dat Tethers reserve voor een groot deel uit handelspapieren, of commercial papers, bestond. Dit is een soort lening die bedrijven voor de korte termijn aangaan. In dit geval verstrekt Tether dus deze lening. Waar de zorgen zitten is het feit dat dit type lening geen onderpand heeft.

Uit eerdere berichtgeving bleek daarnaast dat Tether deze leningen ook grotendeels aan Chinese bedrijven uitgaf. Dat is voor sommige investeerders natuurlijk problematisch. Maar omtrent deze leningen is nu goed nieuws te melden.

Tether vermindert commercial papers

Twee kwartalen geleden had Tether nog $24,2 miljard aan dit soort leningen openstaan. Vorig kwartaal werd dit verkleind tot $19,9 miljard, een afname van 17% dus. Tether wil dit bedrag dit kwartaal nog eens met 20% verkleinen.

Ook heeft het nu $39,2 miljard aan U.S. Treasury bills, wat een toename is ten opzichte van de $34,5 miljard twee kwartalen geleden. Zogenoemde T-Bills zijn obligaties uitgegeven door de Amerikaanse centrale bank.

Advertentie

LUNA crash had grote invloed

De crash van LUNA had grote invloed op de rest van de markt. Vrijwel de hele cryptomarkt ging onderuit waarbij bitcoin (BTC) tot diep in het $20.000-gebied dipte. Ook de angst omtrent stablecoins nam flink toe. Op de onderstaande grafiek is te zien hoe de marktkapitalisatie van USDT een grote duik maakte.

Tether marktkapitalisatie
Tether (USDT) marktkapitalisatie – Bron: CoinMarketCap

USDT is nog altijd de grootste stablecoin van de markt. En mocht er zijn reserves niet op orde hebben, dan zou dat grote gevolgen kunnen hebben voor de rest van de markt. Hopelijk neemt het deze zorgen nu enigszins weg.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie