Wessel Kersting Wessel Kersting
29/11/2021 11:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 19:58

The Sandbox (SAND) stijgt 85% na grote update

icon-altcoins
Altcoin nieuws
The Sandbox (SAND) stijgt 85% na grote update

Vandaag in de lijst met grootste stijgers uit de top-100 in de afgelopen 24 uur zagen we een oude bekende, namelijk The Sandbox (SAND). Dit is een coin die actief is in de metaverse play-to-earn sector van crypto. De coin is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 15% gestegen. De afgelopen zeven dagen heeft SAND nog beter gepresteerd. De cryptocurrency kreeg het namelijk voor elkaar om bijna 85% te stijgen. De metaverse tokens zijn de afgelopen periode erg populair. Deze sector is zeker een nieuwe hype geworden en lijkt nog lang niet klaar te zijn met groeien. 

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is The Sandbox?

Mocht je deze coin toevallig gemist hebben, zal ik nog even uitleggen wat de The Sandbox precies is. The Sandbox is een op blockchain gebaseerde game, waarin spelers hun eigen virtuele wereld kunnen bouwen en hier vervolgens in kunnen spelen. In deze wereld kunnen zij bepaalde items maken, kopen of verkopen om op deze manier geld te verdienen. Ook kunnen Non-fungible tokens (NFT’s) in het spel gebruikt worden om mee te spelen. Deze NFT’s worden voor erg hoge bedragen verhandeld. Zo is er een aantal dagen geleden een digitale jacht verkocht voor 149 ETH, ofwel €570.000. 

Advertisement

Waarom stijgt SAND?

De reden dat SAND in de afgelopen 24 uur is gestegen is uit anticipatie voor het live gaan van de eerste versie van het spel. Het spel is vanaf vandaag namelijk in ‘alpha’ mode te spelen. Dit is nog een testversie van het echte spel. Een geselecteerde groep spelers krijgt de mogelijkheid het spel te testen. Op deze manier kunnen de ontwikkelaars achter het spel zien waar op het moment nog aandacht aan besteed moet worden. In totaal zijn er 1000 alpha plekken uitgedeeld aan spelers die al een virtueel stuk land in bezit hadden. Daarnaast worden er 750 plekken uitgedeeld aan dagelijkse winnaars die nog geen land bezitten.

De koers van SAND is hierdoor hard gestegen. Gister wist de koers zich uit een neerwaarts patroon te breken. Deze breakout zorgde voor een stijging van 16% tot een piek van ongeveer 30%. Het zal interessant zijn om te zien wat de koers verder zal doen nu het spel uit is en gebruikers ook daadwerkelijk hun SAND ingame kunnen uitgeven. Zeker een metaverse project die wij in de gaten zullen houden!

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement