Simon Bosch Simon Bosch
21/02/2024 17:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2024 14:46

Tijd voor kleinere crypto om te schitteren? Experts zijn verdeeld

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tijd voor kleinere crypto om te schitteren? Experts zijn verdeeld

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

De afgelopen maanden is de bitcoin (BTC) koers aanzienlijk gestegen – zóveel zelfs dat de bitcoin dominance volgens gegevens van TradingView sinds eind vorig jaar rond de 53 procent hangt. Volgens velen is het tijd voor altcoins om hun ding te doen, maar niet iedereen is het hiermee eens.

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde

Is de altcoin bullmarkt al begonnen?

Weliswaar zijn er altcoins die vorig jaar vele malen harder zijn gestegen dan bitcoin (BTC), maar toch was dit niet genoeg om de invloed van bitcoin minder sterk te maken. Sterker nog, ethereum (ETH) heeft vorig jaar zelfs behoorlijk ondergepresteerd ten opzichte van zijn grotere broer. Volgens veel investeerders op sociale media is dit jaar daarom hét moment voor ethereum en wellicht kleinere altcoins om hun ding te doen.

On-chain analysebureau Glassnode toont dat investeerders steeds vaker bereid zijn om meer risico te nemen. Dat is niet alleen te zien aan de koersen van veel altcoins, maar ook aan de Total Value Locked (TVL) van veel blockchains en de handelsvolumes op decentrale exchanges (DEX’en).

Volgens de op sociale mediaplatform X actieve analist Titan of Crypto gaat het niet alleen om ethereum. Hij toont een grafiek van de gehele crypto-markt, maar zonder bitcoin en ethereum. Die suggereert dat coins met een lagere marktwaarde dan de twee grootste coins ook in bullish territorium terecht zijn gekomen. Wat hem betreft is altseason dus al begonnen.

Advertentie

Gebrek aan bewijs voor altseason?

Toch is niet iedereen zo optimistisch. Aan Cointelegraph verklaart 10x Research-analist Markus Thielen dat er maar weinig bewijs is voor een bullmarkt voor altcoins. Daar is bitcoins dominantie namelijk te hoog voor. In plaats van ruim 53 procent zou die voor altseason onder de 45 procent moeten liggen als het aan hem ligt.

Ook is er volgens hem een gebrek aan narratief voor stijgende altcoins. In de voorgaande bullmarkten van coins van initial coin offerings (ICO’s) en decentralized finance (DeFi) waren er wel duidelijke redenen. Nu ligt de nadruk vooral op de spot-ETF’s voor bitcoin.

Recente stijgingen van altcoins zijn veelal snel gestopt, wat volgens Thielen betekent dat bitcoin een stuk tactischer is. Toch verwacht hij dat de bullmarkt tot 2025 zal duren, en dat ook altcoins daarin zullen stijgen.

Ondertussen suggereert Santiment dat veel coins overgewaardeerde signalen afgeven, maar ook dat ze beter presteren dan bitcoin. De markt heeft volgens deze analisten dus potentie, maar het is oppassen geblazen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie