Simon Bosch Simon Bosch
21/02/2024 17:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2024 14:46

Tijd voor kleinere crypto om te schitteren? Experts zijn verdeeld

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tijd voor kleinere crypto om te schitteren? Experts zijn verdeeld

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

De afgelopen maanden is de bitcoin (BTC) koers aanzienlijk gestegen – zóveel zelfs dat de bitcoin dominance volgens gegevens van TradingView sinds eind vorig jaar rond de 53 procent hangt. Volgens velen is het tijd voor altcoins om hun ding te doen, maar niet iedereen is het hiermee eens.

Opkomst van Nederlandse stablecoin crypto – waarom DUCA anders is
Opkomst van Nederlandse stablecoin crypto - waarom DUCA anders is

Is de altcoin bullmarkt al begonnen?

Weliswaar zijn er altcoins die vorig jaar vele malen harder zijn gestegen dan bitcoin (BTC), maar toch was dit niet genoeg om de invloed van bitcoin minder sterk te maken. Sterker nog, ethereum (ETH) heeft vorig jaar zelfs behoorlijk ondergepresteerd ten opzichte van zijn grotere broer. Volgens veel investeerders op sociale media is dit jaar daarom hét moment voor ethereum en wellicht kleinere altcoins om hun ding te doen.

On-chain analysebureau Glassnode toont dat investeerders steeds vaker bereid zijn om meer risico te nemen. Dat is niet alleen te zien aan de koersen van veel altcoins, maar ook aan de Total Value Locked (TVL) van veel blockchains en de handelsvolumes op decentrale exchanges (DEX’en).

Volgens de op sociale mediaplatform X actieve analist Titan of Crypto gaat het niet alleen om ethereum. Hij toont een grafiek van de gehele crypto-markt, maar zonder bitcoin en ethereum. Die suggereert dat coins met een lagere marktwaarde dan de twee grootste coins ook in bullish territorium terecht zijn gekomen. Wat hem betreft is altseason dus al begonnen.

Advertentie

Gebrek aan bewijs voor altseason?

Toch is niet iedereen zo optimistisch. Aan Cointelegraph verklaart 10x Research-analist Markus Thielen dat er maar weinig bewijs is voor een bullmarkt voor altcoins. Daar is bitcoins dominantie namelijk te hoog voor. In plaats van ruim 53 procent zou die voor altseason onder de 45 procent moeten liggen als het aan hem ligt.

Ook is er volgens hem een gebrek aan narratief voor stijgende altcoins. In de voorgaande bullmarkten van coins van initial coin offerings (ICO’s) en decentralized finance (DeFi) waren er wel duidelijke redenen. Nu ligt de nadruk vooral op de spot-ETF’s voor bitcoin.

Recente stijgingen van altcoins zijn veelal snel gestopt, wat volgens Thielen betekent dat bitcoin een stuk tactischer is. Toch verwacht hij dat de bullmarkt tot 2025 zal duren, en dat ook altcoins daarin zullen stijgen.

Ondertussen suggereert Santiment dat veel coins overgewaardeerde signalen afgeven, maar ook dat ze beter presteren dan bitcoin. De markt heeft volgens deze analisten dus potentie, maar het is oppassen geblazen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
'Bitcoin koers stijgt in twee maanden naar $95.000,' volgens analist
Bitcoin zal naar $420.000 doorduwen volgens financieel expert
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF's
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF’s
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Cosmos (ATOM) staat op het punt om uit groene zone te breken
Cosmos (ATOM) staat op het punt om uit groene zone te breken
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie