Wessel Kersting Wessel Kersting
16/11/2021 13:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 19:25

UMA is een van de weinige stijgers van vandaag, wat is de reden van de stijging?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
UMA is een van de weinige stijgers van vandaag, wat is de reden van de stijging

Op zo’n deprimerende dag als vandaag, waar bijna alle coins rood kleuren is het toch fijn om te zien dat er toch nog ergens eentje een positief resultaat wist te boeken! Universal Market Access protocol (UMA) is die coin. UMA, is een op de Ethereum-blockchain gebaseerd project dat zich focust op het maken van synthetische activa. Het project is actief op de markt voor cryptoderivaten. Het platform wordt gepresenteerd als een platform voor decentrale financiële contracten. Hierdoor kan een tegenpartij elk financieel derivaat in de echte wereld digitaliseren en automatiseren. Een vergelijkbaar project, en tevens concurrent van UMA, is Synthetix (SNX). Deze coin wist echter geen groene cijfers te halen vandaag en daalde met 12%.

Ethereum adviseur eist megabedrag van $9,6 miljard in zaak tegen VS
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Lancering Across-protocol

De stijging van UMA is te verklaren door de lancering van het “Across” -protocol. Dit protocol moet zorgen voor een brug tussen de Layer 1- en Layer 2 chains. Deze chains worden door het platform als sneller, goedkoper en veiliger beschouwd. Projectleiders zien de stijging van de coin als een goed teken. Zij zeggen dat de lancering van het protocol heeft gezorgd voor een duurzame stijging van de prijs van de token. Met een stijging van ongeveer 20% heeft UMA ook direct weer een plekje in de top-100 grootste coins op marktkapitalisatie weten te bemachtigen.

UMA heeft in het verleden al vaker bewezen dat ze hard de lucht in kan schieten in een korte periode. Zo zagen we in februari dit jaar een stijging van bijna 300% in 3 dagen. Deze stijging zorgde ook direct voor een all-time high op $44,79. Daarvoor steeg de coin ook met ongeveer 100 tot 300% in enkele dagenUMA_grafiek_1Hoewel de koers hard gestegen is lijkt het nu toch moeite te hebben bij het doorbreken van de weerstand op $20. Pas als UMA hier overtuigend doorheen weet te breken, en van de weerstand nieuwe steun weet te maken, zou de coin verder kunnen stijgen. Een goede coin om in de gaten te houden dus!UMA_grafiek_2

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Advertentie
Advertentie