Kevin Schijven Kevin Schijven
14/04/2024 15:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2024 12:13

Van $8.000 naar $6 miljoen: cryptohandelaar scoort met Ethereum memecoin

Ethereum-ETH
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana

Foto: Shutterstock/Ground Picture

De cryptomarkt kreeg een flinke klap te verduren dit weekend. Het toont aan dat de huidige macro-economische ontwikkelingen nog altijd de financiële markten sterk in greep hebben.

In maart zag de markt er nog behoorlijk anders uit en er heerste toen nog euforie onder cryptohandelaren. Lang niet iedereen heeft daarmee geluk gehad, maar één handelaar wist wel opvallend veel winst te behalen in een zeer korte periode.

Bizar: Deze mensen zijn vergeten dat ze crypto-miljoenen hebben
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Cryptohandelaar maakt 78.000% winst met Ethereum memecoin

Een onbekende cryptohandelaar investeerde een maand geleden ongeveer $8.300 in een nieuwe memecoin op het Ethereum (ETH) netwerk.

Memecoins zijn cryptomunten die meestal gebaseerd zijn op een grap en staan berucht voor hun extreme koerschommelingen.

De handelaar in kwestie kocht ongeveer 8 miljard apu apustaja (APU) tokens op 11 maart. Op 13 en 24 maart kocht de handelaar nog eens 300 miljoen extra APU tokens, meldt analysebedrijf Lookonchain.

Een maand later, op 11 april, was de waarde van de APU token gestegen naar $0,0007907. Daarmee was de koers van APU met ongeveer 78.000% gestegen in slechts een maand tijd. De anonieme cryptohandelaar bezat plotseling ongeveer $6,5 miljoen aan APU.

Dat soort winst is natuurlijk ongekend en men kan hier spreken van extreem geluk. De gemeenschap speculeert ondertussen hoe iemand zoveel geluk kan hebben.

Is de handelaar in kwestie een ontwikkelaar van het project, vraagt iemand zich af. Terwijl een ander de vastberadenheid van de handelaar prijst omdat hij nog steeds de tokens vasthoudt.

Althans, dat was toen nog het geval. Een dag later werden de tokens verplaatst naar een andere wallet, mogelijk alsnog om ze te verkopen.

Advertentie

Memecoin apu apustaja daalt alweer hard

Mocht de handelaar zijn memecoins niet hebben verkocht, dan heeft hij of zij daar inmiddels wellicht spijt van. De prijs van APU is in de afgelopen dagen met bijna 50% gedaald.

Dat betekent dat de waarde van zijn investering nog ‘slechts’ $3,5 miljoen waard is. Dat is overigens alsnog een stijging van bijna 39.000% in iets meer dan een maand tijd. De handelaar zal dus weinig te klagen hebben.

Het toont wel aan hoe extreem volatiel deze nieuwe memecoins zijn en hoe riskant handelen daarin kan zijn. De prijzen van deze munten kunnen vaak net zo hard dalen als ze zijn gestegen, wat het moeilijk maakt om te bepalen wanneer het beste moment is om in en uit te stappen. Voor velen weegt het potentieel hoge rendement niet op tegen de hoge risico’s.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie