Kevin Schijven Kevin Schijven
17/02/2020 15:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 10:02

Volgens deze analist gaat de koers van Ripple (XRP) met 100% stijgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Volgens deze analist gaat de koers van Ripple (XRP) met 100% stijgen

Vorige week stegen de koersen van vele cryptocurrencies behoorlijk hard, maar afgelopen weekend corrigeerde de markt weer omlaag. Nadat bitcoin (BTC) onder de psychologische barrière van $10.000 dipte, trok het ook de rest van altcoin markt met zich mee.
XRP (XRP) piekte afgelopen weekend met een prijs van ongeveer $0,338. De XRP-koers was met bijna 70% gegroeid sinds de jaarwisseling. Echter is de prijs sinds zaterdag met bijna 20% weer afgenomen naar een waarde van ongeveer $0,28 op het moment van schrijven.
Nik Patel, auteur van ‘An Altcoin Trader’s Handbook,’ meldt dat in zijn nieuwste marktanalyse, gepubliceerd op 16 februari, dat XRP door een hoog handelsvolume al een paar weken geleden boven het weerstandsniveau van juni 2019 is uitgebroken:

Kijkend naar XRP / USD op de wekelijkse grafiek, kunnen we zien dat de prijs boven trendlijn-weerstand uitbrak van juni 2019 een paar weken geleden door een sterk volume, en heeft nu weerstand gevonden bij de vorige swing-high op $0,36.

Patel meldt dat XRP onlangs door zijn 360 dagen moving average (MA) heen is gebroken met het hoogste handelsvolume sinds mei 2019. Ook is het ondersteuningsniveau van $0,27 weer teruggepakt vorige week:

Met betrekking tot de dagelijkse grafiek, brak de prijs boven de 360MA afgelopen week op het hoogste verhandelde volume sinds mei 2019. We kunnen ook zien dat de eerdere ondersteuning van $0,27 die verloren was in november 2019 is teruggevorderd.

Patel voorspelt dat vanwege het stijgende handelsvolume XRP omhoog zal schieten naar het hoogtepunt van $0,56 die het vorig jaar juni had bereikt. Dat zou een groei van maar liefst 100% zijn voor de altcoin:

Het volume blijft stijgen en ik ben er van overtuigd dat dips zijn om te kopen, met als uiteindelijke doel het hoogtepunt op $0,56 uit juni 2019.

Toch is het belangrijk dat ook bitcoin weer omhoog klimt alvorens XRP naar $0,56 kan gaan, maar vele analisten achten de kans groot dat er verdere stijgingen binnenkort te verwachten zijn.
cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_bannerAfgelopen zaterdag brak de koers van bitcoin scherp naar beneden uit, regelrecht naar het supportniveau van $9.750. Welke zones houdt onze analist David in de gaten om controle over zijn portfolio te houden? Lees het in zijn vanmiddag verschenen analyse!
Vanmorgen de koersupdate van onze analist Michiel mist? In deze freebie bespreekt hij de daling van de bitcoin-koers. Is het tijd voor paniek of kopen we de dips? Michiel bespreekt de huidige situatie aan de hand van de grafieken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie