Timo Bult Timo Bult
21/02/2021 10:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2021 10:44

Voormalig SEC voorzitter over Ripple (XRP) rechtszaak: "Ze hebben het bij het verkeerde eind!"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Voormalig SEC voorzitter over Ripple (XRP) rechtszaak Ze hebben het bij het verkeerde eind!

De rechtszaak die de Securities Exchange Commission (SEC) heeft aangespannen tegen Ripple omtrent de XRP cryptocurrency houdt de gemoederen goed bezig. Verliest Ripple dan is de verwachting dat de XRP prijs flink onderuitgaat. Wint Ripple dan is het omgekeerde mogelijk. De voormalige SEC voorzitter Mary Jo White vindt dat de SEC helemaal fout zit met de aanklacht.
In een interview met Fortune zegt White: “Er is geen manier om het op een redelijke manier te zeggen. Maar ze hebben het juridisch en feitelijk helemaal bij het verkeerde eind.” Ze voegt hieraan toe dat de SEC de zaak nooit aan had moeten spannen:

“Als voormalig Amerikaans advocaat en SEC-voorzitter weet je dat wanneer het zo lang duurt om een zaak op te zetten, je deze waarschijnlijk beter niet aan zou moeten spannen. Het is niet iets wat ik zou doen als ik op het punt sta de deur uit te lopen.”

Met de laatste zin doelt White op het feit dat de zaak werd aangespannen onder leiding van de vorige SEC-voorzitter. Die spande de zaak aan vlak voordat hij vertrok. Bovendien heeft de SEC geen poot om op te staan omdat de toezichthouder zelf gefaald heeft duidelijke richtlijnen op te stellen voor de opkomende crypto-sector.
Dit klinkt natuurlijk hoopvol. Wel moet men rekening houden met dat White waarschijnlijk niet objectief is. Ze is namelijk een van de advocaten die Ripple op dit moment vertegenwoordigt. Haar uitspraken moeten dan ook met een behoorlijke korrel zout genomen worden.
Morgen begint de Ripple rechtszaak officieel. Wat kunnen we ervan verwachten en waar draait de zaak ook alweer om? Lees het in de gisteren gepubliceerde Timo’s take.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie