Robin Hazekamp Robin Hazekamp
18/03/2024 21:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2024 20:07

Waarom is solana zo hard gestegen dit weekend?

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom is solana zo hard gestegen dit weekend?

Foto: sdx15/Shutterstock

Aangemoedigd door een golf van memecoins heeft de populaire cryptocurrency solana (SOL) de $200-grens doorbroken. Dat is het hoogste punt sinds november 2021. Solana is de native token van het Solana netwerk, een die de laatste tijd veel in gebruik is geweest. Terwijl andere cryptocurrencies mee zijn gedaald met bitcoin (BTC), gaat solana door met stijgen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana token en netwerk verbreken records

Volgens gegevens van CoinGecko staat solana nu slechts 23,5% verwijderd van zijn all-time high van $260. Daarentegen heeft de token zijn marktkapitalisatie-record verbroken. De munt pronkt nu met een indrukwekkende waardering van $88 miljard. De prestatie valt samen met een toename aan tokens die op het Solana-netwerk zijn gebouwd.

Vele belangrijke statistieken staan op recordhoogten, waaronder het netwerkvolume, het aantal actieve wallets en de total value locked (TVL). Gedurende een periode van 24 uur heeft het netwerk een verbluffende $3,2 miljoen binnengeharkt met network fees. Dat verplettert het vorige record uit 2021 van $300.000. 

Ondanks deze records geven recente data aan dat de netto instroom naar de Solana blockchain is afgenomen. Dat duidt op een gebrek aan significant nieuw kapitaal dat het ecosysteem binnenkomt. Analyses geven aan dat de stijging in activiteit op het Solana-netwerk voornamelijk is gedreven door particuliere handelaren. 

Advertentie

Solana ondanks rode markt in de plus

Dat komt onder andere door de recente memecoins die op het Solana-netwerk zijn verschenen. Solana-tokens zoals dogwifhat (WIF) en bonk (BONK) waren de laatste tijd razend populair. Deze stegen dan ook met meerdere duizenden procenten. Zeker dogwifhat heeft indrukwekkende prestaties laten zien, aangedreven door grote projecten

Op het moment van de Aziatische ochtenduren handelde SOL op $202. Dat werd mogelijk na een sterke stijging van 10% in 24 uur. Tegelijkertijd handhaafde bitcoin zijn positie boven de $68.000.

Ondanks dat de algehele cryptomarkt met 2,5% in de min staat, toont solana goede prestaties. Over de afgelopen 24 uur staat deze nog steeds 0,7% in de plus. Vergeleken met de 1,7% daling van bitcoin is dat bijzonder, gezien deze vaak de hele markt met zich mee naar beneden trekt.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie