Ivo Melchers Ivo Melchers
24/02/2024 12:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2024 12:16

Waarom uniswap crypto met 90% is geëxplodeerd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Uniswap overtreft nu Bitcoin in inkomsten door ongekende groei

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Terwijl het leeuwendeel van de cryptomarkt de afgelopen tijd weinig prijsschommelingen vertoont, heeft uniswap (UNI) een opmerkelijke stijging achter de rug. Gisteren schoot de prijs van uniswap in iets meer dan een uur tijd met meer dan 70 procent de lucht in, tot zijn hoogste niveau in bijna twee jaar tijd. De prijsexplosie werd hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een voorstel voor een nieuw vergoedingsmechanisme, wat goed nieuws is voor UNI-houders.

Worldcoin app haalt 10 miljoen gebruikers, Keniaan koopt 13 geiten van airdrop
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Nieuw governance model voor Uniswap

Eric Koen, governance lead van de Uniswap Foundation, diende gisteren in de middag een voorstel in voor het Uniswap Protocol Governance, ofwel het bestuursmodel van Uniswap.

Uniswap is de eerste en tevens grootste decentrale exchange (DEX) op Ethereum (ETH). Volgens data van DeFiLlama heeft Uniswap een Total Value Locked (TVL), ofwel de totale waarde vergrendeld in smart contracts, van 4,456 miljard dollar.

‘’Specifiek geloof ik dat we het protocol moeten upgraden, zodat het vergoedingsmechanisme beloningen geeft aan UNI-tokenhouders die hebben gestaked en hun tokens hebben gedelegeerd,’’ zo schreef Koen op sociale mediaplatform X.

Simpel gezegd wil de Uniswap Foundation, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het ondersteunen van de groei van Uniswap, een upgrade uitvoeren om het systeem in staat te stellen vergoedingen evenredig te verdelen onder UNI-houders die hun tokens hebben gestaked en hun stemrechten hebben gedelegeerd.

Het is belangrijk te vermelden dat het vooralsnog slechts betrekking heeft op een voorstel, en dat de plannen dus nog niet zijn goedgekeurd.

Koen schreef op X tevens dat indien het voorstel wordt goedgekeurd, het zou leiden tot het ‘’verhogen van de veerkracht en decentralisatie van het bestuur van Uniswap’’.

UNI koers stijgt als een raket

Direct na de aankondiging van het voorstel schoot de koers van UNI in één rechte lijn de lucht in.

Iets na 15:00 uur, vlak voordat Koen zijn bericht postte op X, stond de koers van UNI nog op zo’n 7,16 dollar. Na iets meer dan een uur stond de koers meer dan 70 procent hoger op 12,28 dollar.

Na een lichte correctie tot nipt boven de 10,60 dollar heeft een langzame klim de koers tot het huidige niveau van 12,45 dollar gebracht. Vanmorgen vroeg werd een absolute piek van 12,77 dollar waargenomen, wat een totale stijging van 92 procent weerspiegelt vanaf de eerder genoemde 7,16 dollar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie