Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Wat is de totale voorraad van ethereum (ETH)? Coin Metrics denkt het te weten!

Wat door velen als een onmogelijke uitdaging werd gezien, is nu wellicht toch werkelijkheid geworden. Terwijl de crypto community op Twitter het een te moeilijke uitdaging vond, pakte Cryptocurrency-analyse bedrijf Coin Metrics deze kans met beide handen. Het bedrijf heeft een berekening gemaakt die mogelijk antwoord geeft op de ‘eeuwenoude’ vraag; Wat is de total voorraad van ethereum (ETH)?

Het begon allemaal op 8 augustus bij onze grote vriend Anthony “Pomp” Pompliano die een Tweet de wereld in stuurde waarin hij zei dat het een groot probleem is dat men geen inzicht heeft op de totale levering van Ethereum, en voegde hieraan toe dat de crypto ‘geen goed geld’ is.

- Advertentie -

Dit resulteerde in een verhit Twitterdebat tussen voorstanders van Bitcoin (BTC) en Ethereum. Waarbij Ethhub.io mede-oprichter, Anthony Sassano, uithaalde naar Pomp om zijn onwetendheid wat betreft zijn kennis rondom Ethereum en verwees naar zijn nieuwsbrief waarin hij de complexiteit van het probleem uitlegt. Ethereum zou namelijk, in tegenstelling tot Bitcoin, geen ingebouwde functie hebben om het totale aanbod op te vragen.

“Met Ethereum kunnen blockexplorers/gegevensproviders hun eigen scripts schrijven om deze waarde te berekenen, simpele wiskunde uitvoeren op basis van block rewards of andere providers kopiëren.”

Echter om de echte aantallen te kunnen berekenen moeten ook de verloren of vernietigde munten meegenomen worden in de berekeningen. Dit is waar Coin Metrics in beeld komt. Zij hebben namelijk een “free float supply”-methodologie ontwikkeld en in juni bekend gemaakt.

De free float-supply methode van Coin Metrics past kennis en technieken van traditionele financiële markten toe op crypto assets om het aanbod te identificeren dat waarschijnlijk niet beschikbaar is voor de markt. Door dit te doen, biedt deze methode een betere benadering aan om de liquiditeit en marktkapitalisatie van een crypto asset te kunnen berekenen.

Volgens de Free Float Supply heeft Ethereum een veel hogere totale voorraad dan Bitcoin en Litecoin (LTC), waarbij Coin Metrics bekend maakte dat de op een na grootste blockchain op 11 augustus 112,1146 miljoen tokens als voorraad had. Hiermee geeft het dus antwoord op de ‘eeuwenoude’ vraag en Pomplianos statement dat er geen duidelijk overzicht is over het totale aanbod, al zal de berekening nog niet altijd 100% accuraat zijn.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.212,53 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.212,53 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...