Rico Engelbarts
12/08/2020 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2020 11:05

Wat is de totale voorraad van ethereum (ETH)? Coin Metrics denkt het te weten!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Wat is de totale voorraad van ethereum (ETH)? Coin Dance denkt het te weten!

Wat door velen als een onmogelijke uitdaging werd gezien, is nu wellicht toch werkelijkheid geworden. Terwijl de crypto community op Twitter het een te moeilijke uitdaging vond, pakte Cryptocurrency-analyse bedrijf Coin Metrics deze kans met beide handen. Het bedrijf heeft een berekening gemaakt die mogelijk antwoord geeft op de ‘eeuwenoude’ vraag; Wat is de total voorraad van ethereum (ETH)?
Het begon allemaal op 8 augustus bij onze grote vriend Anthony “Pomp” Pompliano die een Tweet de wereld in stuurde waarin hij zei dat het een groot probleem is dat men geen inzicht heeft op de totale levering van Ethereum, en voegde hieraan toe dat de crypto ‘geen goed geld’ is.


Dit resulteerde in een verhit Twitterdebat tussen voorstanders van Bitcoin (BTC) en Ethereum. Waarbij Ethhub.io mede-oprichter, Anthony Sassano, uithaalde naar Pomp om zijn onwetendheid wat betreft zijn kennis rondom Ethereum en verwees naar zijn nieuwsbrief waarin hij de complexiteit van het probleem uitlegt. Ethereum zou namelijk, in tegenstelling tot Bitcoin, geen ingebouwde functie hebben om het totale aanbod op te vragen.

“Met Ethereum kunnen blockexplorers/gegevensproviders hun eigen scripts schrijven om deze waarde te berekenen, simpele wiskunde uitvoeren op basis van block rewards of andere providers kopiëren.”

Echter om de echte aantallen te kunnen berekenen moeten ook de verloren of vernietigde munten meegenomen worden in de berekeningen. Dit is waar Coin Metrics in beeld komt. Zij hebben namelijk een “free float supply”-methodologie ontwikkeld en in juni bekend gemaakt.
De free float-supply methode van Coin Metrics past kennis en technieken van traditionele financiële markten toe op crypto assets om het aanbod te identificeren dat waarschijnlijk niet beschikbaar is voor de markt. Door dit te doen, biedt deze methode een betere benadering aan om de liquiditeit en marktkapitalisatie van een crypto asset te kunnen berekenen.
Volgens de Free Float Supply heeft Ethereum een veel hogere totale voorraad dan Bitcoin en Litecoin (LTC), waarbij Coin Metrics bekend maakte dat de op een na grootste blockchain op 11 augustus 112,1146 miljoen tokens als voorraad had. Hiermee geeft het dus antwoord op de ‘eeuwenoude’ vraag en Pomplianos statement dat er geen duidelijk overzicht is over het totale aanbod, al zal de berekening nog niet altijd 100% accuraat zijn.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie