Tim Kamp Tim Kamp
22/03/2024 19:32 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2024 17:29

Worldcoin crypto zet nieuwe privacy norm, controle aan gebruikers

Worldcoin-WLD
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Worldcoin crypto zet nieuwe privacy norm, geeft controle aan gebruikers

Foto: Yuliia Hurzhos/Shutterstock

Worldcoin (WLD), een revolutionaire crypto, heeft aangekondigd dat het zal stoppen met het opslaan van persoonlijke gegevens van gebruikers. Met ‘personal custody’ zullen mensen die een World ID willen aanmaken niet meer de keuze hebben om hun biometrische gegevens opgeslagen en versleuteld te laten worden.

Terraform Labs sluit deuren na schikking van miljarden met SEC
Terraform Labs sluit deuren na schikking van miljarden met SEC

Worldcoin vergroot vertrouwen met vernieuwde privacyregeling

De aankondiging werd gedaan door Worldcoin zelf via een blog op haar eigen website. In de verklaring wordt benadrukt dat het bedrijf streeft naar meer transparantie en respect voor de privacy van gebruikers. Door te stoppen met het verzamelen en opslaan van persoonlijke gegevens, wil Worldcoin het vertrouwen van zijn (komende) gebruikers versterken. Tegelijk wil het een voorbeeld stellen voor andere crypto.

Een uitvoerend directeur van Tools for Humanity zei dat dit mensen die zich nog moeten aanmelden meer gerust zou moeten stellen. Tools for Humanity is een organisatie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van technologische oplossingen. Het doel daarbij is het verbeteren van het menselijk welzijn. Het bedrijf werd mede opgericht door Sam Altman, CEO van OpenAI, dat verantwoordelijk is voor de bekende AI-tool ChatGPT.

Worldcoin heeft altijd verklaard dat het zeer zorgvuldig omgaat met de biometrische gegevens van mensen wanneer ze hun iris scannen om hun menselijkheid te bewijzen. Desondanks implementeert het project nu een plan om extra vertrouwen op te bouwen.

Met de invoering van ‘personal custody’ zullen mensen die zich aanmelden voor een World ID niet langer de mogelijkheid hebben om hun biometrische gegevens op te slaan en te laten versleutelen. In plaats daarvan worden de biometrische gegevens “vastgelegd door de orb en gebruikt om de iriscode te genereren tijdens de verificatie van de World ID”. Deze gegevens worden vervolgens opgeslagen op de persoonlijke apparaten van de gebruikers.

In de meeste gevallen gaat dit om een smartphone. Hiermee kunnen de gebruikers vervolgens zelf beslissen wat ze met de gegevens willen doen. Dit is inclusief het verwijderen van de persoonsgegevens mochten ze dat willen. Het project onthulde voor het eerst zijn plan in december. Toen kondigde Worldcoin details aan over zijn World ID 2.0. Dit werd toen omschreven als “een soort paspoort voor het internet”.

Advertentie

Worldcoin geeft controle aan gebruikers

Tiago Sada van Tools for Humanity vertelde dat het Worldcoin-project altijd privacy serieus heeft genomen. Het persoonlijke bewaringsinitiatief ziet het momenteel als een kans om het vertrouwensniveau te versterken bij potentiële gebruikers die zich nog moeten aanmelden.

“Hoewel voorheen alles standaard werd verwijderd, geeft het zeker nu, nu gebruikers controle hebben over wat ze met hun gegevens willen doen, je dat geruststellende gevoel, zonder dat je iemand hoeft te vertrouwen,” voegde de head of product, engineering en design eraan toe.”

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie