Kevin Schijven Kevin Schijven
08/12/2022 10:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/12/2022 10:34

XRP en DeFi trekken het sterkst aan in zijwaartse crypto markt

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP en DeFi trekken het sterkst aan in zijwaartse crypto markt

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Het is weer even opvallend rustig op de crypto markt. De meeste koersen uit de top 100 komen uit op ongeveer dezelfde prijs als 24 uur geleden. De totale marktkapitalisatie staat met $876 miljard slechts 0,1% in de plus vandaag.

De markt is al zeer terughoudend door de slechte macro-economische situatie en dat werd verergerd door de recente FTX crash. Men speculeert dat de markt momenteel extra afwachtend is door de nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers en de renteverhoging die volgende week worden bekendgemaakt. Desondanks kleuren enkele decentralized finance (DeFi) projecten vandaag groen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin houdt beter stand dan aandelen

Bitcoin (BTC) kon dinsdagnacht niet boven $17.000 standhouden, maar houdt vooralsnog stand vlak boven $16.800. De volatiliteit neemt momenteel in een rap tempo af en bitcoin staat vandaag 0,1% in de min. Desondanks houdt de bitcoin koers de laatste dagen beter stand dan aandelenmarkten.

https://twitter.com/Data_Always/status/1600700242441416704

Advertentie

Crypto top 10 koersen extreem rustig

Ethereum (ETH) bleef ook zeer rustig in de afgelopen 24 uur. De ETH koers werd eerder deze week op $1.300 afgewezen en schommelt sinds gisteren rond de $1.230. Ook de ether koers staat vandaag slechtst 0,1% in de plus.

Dat geldt over het algemeen ook voor de rest van de top 10. Binance coin (BNB) staat 0,1% in de plus, polkadot (DOT) staat 0,2% in de min en cardano (ADA) en dogecoin (DOGE) komen uit op dezelfde prijs als 24 uur geleden.

Polygon (MATIC) trekt iets sterker aan en staat vandaag 1,1% in de plus. De MATIC koers werd afgelopen nacht op $0,9 afgewezen en stoeit momenteel met $0,895.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

XRP sterkste stijger uit crypto top 10

Ripple (XRP) trekt vandaag het sterkst aan uit de top 10, al staat de koers alsnog slechtst 1,4% in de plus vandaag. Het lukte XRP afgelopen nacht niet om $0,39 te breken en de koers komt momenteel op $0,385 uit. De spanning omtrent de rechtszaak lijkt weer op te lopen sinds de uitspraak tegen LBRY.

Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Crypto top 100 hardste dalers

Ook de rest van de top 100 grootste crypto bleef in de afgelopen 24 uur relatief rustig. Aan de top van de rode kant vinden we vandaag axie infinity (AXS) 3,5% in de min staat. Near (NAR) zakt met 3,6% en immutablex (IMX) kan na een daling van 4% elk moment uit de top 100 vallen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

DeFi trekt vandaag het sterkst aan

Aan de top van de groene kant hebben we een aantal DeFi projecten vandaag. Zo staat synthetix network (SNX) 5,8% in de plus en komt op $1,96 uit. Frax share (FXS) staat 6,1% in de plus en stijgt naar $6,07. Vervolgens hebben we nexo (NEXO), die met 6,3% stijgt naar $0,67

Tot slot vinden we vandaag aan de top radix (XRD). De XRD koers staat meer dan 10% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden en zelfs meer dan 40% in de plus ten opzichte van een week geleden. De RDX koers staat op het punt om de $0,046 te testen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie