Kevin Schijven Kevin Schijven
17/05/2023 09:41 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2023 09:41

XRP en metaverse tokens stijgen hard ondanks bloedende crypto markt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin omhoog, markt blijft achter, deze crypto op Bitvavo stijgt 150%

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Mei 2023 is vooralsnog een moeilijke maand voor de crypto markt. Toch valt vooralsnog de schade mee en ook vandaag zorgt nieuws over een beruchte rechtszaak dat de waarde van de markt redelijk standhoudt. Ondertussen lijkt nieuwe hype omtrent metaverse tokens aan te slaan. Toch zakt de totale marktkapitalisatie van crypto met 1% naar $1,168 biljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers duikt weer onder $27.000

Bitcoin (BTC) heeft de laatste tijd moeite om boven de $27.000 stand te houden en dook vanochtend er wederom onder. Ondanks dat whales eindelijk wakker lijken te worden, valt het op dat veel analisten steeds meer bearish worden op de korte termijn. Bitcoin zakt vandaag met 1,4% naar $26.820.

Advertentie

Ethereum houdt ietsjes sterker stand

Ethereum (ETH) kwam afgelopen nacht weer kort boven $1.8340 uit, maar maakt vanochtend een zelfde soort duik als bitcoin. De ether koers lijkt vooralsnog support te vinden rond $1.805, maar staat daarmee 0,8% in de min vandaag.

Justin Suns nieuwste stunt: Kostenloze stablecoin op Tron en Ethereum
Justin Suns nieuwste stunt: Kostenloze stablecoin op Tron en Ethereum

Solana hardste daler rode crypto top 10

Cardano (ADA) maakte afgelopen nacht nog een flinke piek naar $0,377, maar valt vanochtend helemaal terug naar $0,366 en staat daarmee 0,9% in de min. Ook binance coin (BNB) verliest 0,9% van zijn waarde en komt vanochtend rond $309,7 uit.

Polygon (MATIC) maakte gisteren al een harde duik, maar is voorzichtig aan het herstellen. Met een prijs van $0,085 staat MATIC echter al 1,3% in de min. Solana (SOL) herstelt echter al minder sterk en zakt met 2% naar $20,6.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

XRP stijgt hard door nieuws omtrent rechtszaak

Dogecoin (DOGE) kleurt daarentegen wel groen vandaag. De DOGE koers komt momenteel bij de $0,073 aan en staat daarmee 1% in de plus. Dan hebben we nog ripple (XRP), die afgelopen nacht hard omhoog schoot door positief nieuws omtrent de rechtszaak. Sinds XRP de $0,46 aantikte, is de koers vanochtend echter aan het dalen en komt momenteel rond $0,445 uit. Toch staat XRP daarmee alsnog 5,1% in de plus vandaag.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

PEPE wederom hardste daler crypto top 100

De top 100 kleurt echter voornamelijk rood. Aan de top vinden we vandaag conflux (CFX) met 5% dalen terwijl de koers gisteren nog het hardst steeg. Kava (KAVA) verliest 6% van zijn waarde, maar het is wederom pepe (PEPE) die het hardst daalt. De PEPE koers zakt met 7,5% naar $0,00000157.

Nieuwe memecoin stijgt 2.500% en crasht binnen uur na hack van actrice
Nieuwe memecoin stijgt 2.500% en crasht binnen uur na hack van actrice

Metaverse tokens stijgen plotseling keihard

Toch hebben we nog meer groene uitzonderingen vandaag. Litecoin (LTC) blijft genieten van de hype omtrent de aankomende halving en stijgt met 4% naar $92,5.

Optimisim (OP), synthetix (SNX), huobi (HT) en flow (FLOW) staan zo’n 4% in de plus. Dash (DASH) stijgt met bijna 5% en sandbox en render al met meer dan 6%. Decentraland (MANA) maakte afgelopen nacht een enorme sprong en staat met $0,52 vandaag maar liefst 9,5% in de plus.

Op het moment van schrijven steelt echter axie infinity de show. De AXS koers maakt momenteel ongekende pie ken schoot zojuist in enkele minuten met bijna 18% omhoog naar $8,09. Dat heeft wellicht te maken met de lanering van Axie Infinity Origins op de Appstore. Ook de ronin (RON) token maakte zojuist een flinke piek.

Kamala Harris memecoin ontploft na Bidens debatfiasco
Kamala Harris memecoin ontploft na Bidens debatfiasco

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Bitcoin naar $200.000, belangrijke ETF-goedkeuring verwacht
Ethereum ETF’s stunten op Wall Street – nieuwe recordkoers in zicht
Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
27% van alle Ethereum nu gestaked: koers onder druk
Advertentie