Kevin Schijven Kevin Schijven
05/01/2023 10:48 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2023 10:48

XRP en solana in de min, maar shiba inu, chiliz en bonk stijgen fors

icon-ethereum
Ethereum nieuws
XRP en solana in de min, maar shiba inu, chiliz en bonk stijgen fors

Foto: Dennis Diatel/Shutterstock

We zagen op de crypto markt de afgelopen dagen eindelijk wat volatiliteit terugkeren en de koersen stijgen. De rust lijkt echter alweer terug te keren voordat we grote uitbraken zagen, maar dat kan nog volgen.

Momenteel lijkt vooral een nieuwe meme coin de aandacht te trekken terwijl de rest van de koersen voornamelijk zijwaarts beweegt. De totale marktkapitalisatie zakt weer iets en komt vanochtend op $852 miljard uit.

Ethereum op weg om dit jaar $1 miljard winst te draaien
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin weer terug naar $16.800

Bitcoin (BTC) piekte gisteren even in aanloop naar de FOMC notulen, maar kelderde toen weer terug naar dezelfde prijs als 24 uur geleden: $16.800. Vanochtend lijkt bitcoin vooralsnog hier stand te houden, maar analist IT Tech waarschuwt voor nieuwe verkoopdruk. De bitcoin reserves op exchanges zijn namelijk weer aan het toenemen.

Advertentie

Ethereum weer terug naar $1.250

Ethereum (ETH) piekte rond dezelfde tijd als bitcoin rond een prijs van $1.265, maar zakt tegen vanochtend ook weer terug naar dezelfde waarde als 24 uur geleden: $1.250. Toch tonen de whales langzamerhand weer interesse, meldt analysebedrijf Santiment:

Ethereum staking-dienst EigenLayer op het randje van een crisis
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP hardste daler crypto top 10

De meest opvallende koers uit de top 10 vandaag is wellicht ripple (XRP). Het is namelijk de enige die rood kleurt en zojuist een kleine duik omlaag maakte. XRP lijkt vooralsnog support te vinden rond $0,34, maar staat daarmee 2,5% in de min vandaag. XRP is ook de enige top 10 crypto die in ‘t rood staat ten opzichte van een week geleden met een daling van 4%.

Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

OKX en Huobi tokens hardste dalers crypto top 100

Vlak buiten de top 10 vinden we okb (OKB) en okc (OKT), beide tokens van de OKX exchange, wederom rood kleuren. Beide koersen konden in december nog hard stijgen, maar zijn flink aan het corrigeren in het nieuwe jaar. OKB zakt met 4,5% en OKT met 6%. Toch zakt de exchange token van Huobi vandaag het hardst. HT staat vandaag maar liefst 9,4% in de min en komt op $4,75 uit.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Shiba inu, chiliz en ecash hardste stijgers crypto top 100

Ook vinden we vlak buiten de top 10 meme coin shiba inu (SHIB). SHIB staat vandaag 3,3% in de plus en komt op $0,0000085 uit. Heeft die stijging te maken met de hype omtrent “Shibarium”?

Ethereum classic (ETC) en ethereumpow (ETHW) trekken ook fors aan vandaag en staan respectievelijk 4% en 5,4% in de plus vandaag.

Chiliz (CHZ) presteert, na het teleurstellende wereldkampioenschap, vandaag opvallend goed. De CHZ koers stijgt met 7,2% naar $0,1117. Volgens Lookonchain heeft dat mogelijk met de Upbit aankondiging te maken.

Toch hebben we nog een hardere stijger vandaag op de markt: ecash (XEC). Alhoewel XEC sinds de piek van afgelopen nacht weer flink gedaald is, staat de koers alsnog 8% in de plus vandaag met een prijs van $0,0000245.

Effect Ethereum update: aantal transacties ontploft
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Solana daalt, maar BONK stijgt wederom met 100%

Dan hebben we nog het bekende solana (SOL) dat afgelopen jaar hard kelderde, maar 2023 ijzersterk begon. Vooralsnog lijkt de $14 echter de piek te zijn en SOL zakt vandaag naar vlak boven $13 waardoor koers ongeveer 5% in de min staat.

De stijging van SOL had enigszins te maken met een nieuwe meme coin: bonk (BONK). De BONK koers staat met een prijs van $0,0000043 wederom 96% in de plus vandaag. BONK staat inmiddels zelfs 4650% in de plus ten opzichte van een week geleden.

Daarmee staat de cryptomunt al op de 134ste positie van grootste crypto. Toch waarschuwt de community voor dit soort extreem volatiele meme coins. Ze kunnen vaak net zo hard weer dalen als ze zijn gestegen. Later hierover meer op Crypto Insiders.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie