XRP & meeste crypto dalen iets, maar polkadot en filecoin stijgen hard

Juli bleek een zeer groene maand voor de cryptocurrency markt te zijn. Bitcoin (BTC) steeg met bijna 20% en ethereum (ETH) zelfs met bijna 60%. De totale marktkapitalisatie piekte zaterdag op $1,15 biljoen, een stijging van 28% ten opzichte van de $900 miljard op 1 juli.

Augustus begint echter alweer in het rood. De meeste crypto uit de top 100 staan iets in de min en marktkapitalisatie daalt met 1,1% naar $1,13 biljoen. Toch zitten er enkele flinke uitschieters vandaag tussen.

Ethereum daalt met 0,5%

De ether koers piekte niet zaterdag, maar al donderdag, namelijk rond $1.780. Gedurende het weekend hield ETH stand boven $1.700 en schoot zaterdagavond en gisterenavond nog even naar $1.740. Daarna zakte ETH echter onder $1.700 en heeft sindsdien nog niet dit niveau terug kunnen heroveren. Op het moment van schrijven komt ETH uit op $1.690 en staat daarmee 0,5% in de min vandaag.

DOGE, ADA & BNB ook iets in de min

Dogecoin (DOGE) staat 1% min de vandaag en verloor vanochtend vroeg grip op de $0,07 en daalt nu richting $0,69. Cardano (ADA) piekte gisteren even boven $0,54 uit, maar lukt vanochtend niet om aan $0,52 vast te houden waarmee koers 1,1% in de min staat. Binance coin (BNB) kon afgelopen week nog niet $300 heroveren, verloor gisteren grip op $290 en vanochtend op $288. BNB komt op $287 uit en staat 1,3% in de min.

SOL, AVAX, XRP & MATIC dalen harder

Solana (SOL) maakte al een hardere duik en kon vanochtend niet $43 heroveren. SOL komt op $42,8 uit en staat 1,8% in de min. Avalanche (AVAX) zakt weer onder $24 vanochtend en komt nu op $23,8 uit waarmee koers 2,1% in de min staat. Ripple (XRP) kelderde flink afgelopen nacht en zakt momenteel onder $0,38 waarmee koers 2,5% in de min staat. Polygon (MATIC), die 100% steeg in juli, zakt vandaag het hardst onder de grootste crypto. MATIC daalt naar $0,92 en staat 2,9% in de min.

TRX, SHIB & DOT in de plus

Tron (TRX) staat vanochtend voorzichtig 0,5% in het groen en komt op $0,069 uit. Shiba inu (SHIB) maakte afgelopen nacht nog een flinke stuiter waardoor koers 2,4% in de plus staat vandaag. SHIB zakt momenteel echter onder $0,000012. Polkadot (DOT) maakte gisterenavond nog een enorme sprong waardoor de koers maar liefst 7,4% in de plus staat vandaag. DOT komt momenteel uit $8,75.

Crypto top 100 hardste dalers vandaag

Alhoewel het grooste deel van de top 100 crypto rood kleurt, is dat voor de meeste koersen minder dan 3%. Axie infinity (AXS) staat echter al 3,5% in de min, pancakeswap (CAKE) 4% en bitcoin cash (BCH) en uniswap (UNI) 5%. Lido (LDO) en ethereum classic (ETC) staan 7% in de min vandaag. Bitcoin gold (BTG) daalt met bijna 11% en tenset (10SET) met meer dan 11%.

Crypto top 100 hardste stijgers vandaag

Alhoewel aan de groene kant minder crypto staan, liggen de percentages wel hoger. EOS (EOS), elrond (EGLD), aave (AAVE) en kava (KAVA) staan 4% in de plus. Waves (WAVES) en iota (MIOTA) 5%, arweave (AR) 6% en kusama (KSM) 7%. Bittorrent staat 8,5% in de plus vandag, maar filecoin (FIL) is de grote winnaar van de dag. De FIL koers staat maar liefst 24% in de plus vandaag en inmiddels 77% ten opzichte van een week geleden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie