Kevin Schijven Kevin Schijven
06/01/2023 10:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2023 10:24

XRP, TRON, DOGE & BONK zakken flink, maar Cardano wijkt af en stijgt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cardano analyse: ADA koers storm mogelijk snel af op bodem

Foto: D.Prpic/Shutterstock

De crypto markt beweegt nog steeds voornamelijk zijwaarts, al hebben we vandaag enkele uitzonderingen. Een nieuwe dosis fear, uncertainty and doubt (FUD) omtrent een grote crypto exchange lijkt hier mogelijk verandering in te brengen. Vooralsnog blijft de totale marktkapitalisatie rond $847 miljard hangen.

Dutch Blockchain Days 2024: Het Nederlandse evenement voor crypto in Amsterdam
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder $16.800

Bitcoin (BTC) kwam afgelopen nacht niet verder dan $16.875 voordat de koers weer terugviel naar de $16.800. Op het moment van schrijven lijkt bitcoin enigszins moeite te hebben om hieraan vast te houden en zakt naar $16.780 waarmee koers 0,2% in de min staat. Alhoewel sommige analisten snel een uitbraak verwachten, blijven de whales vooralsnog afwachtend.

Advertentie

Ethereum terug naar $1.250

Ethereum (ETH) zit net als bitcoin ook nog steeds vast in hetzelfde bereik. De ether koers steeg even naar $1.255 afgelopen nacht, maar komt vanochtend weer terug uit bij de $1.250 aan, dezelfde prijs als 24 uur geleden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP, MATIC, DOGE in rood

Binance coin (BNB) blijft ook momenteel stabiel, maar ripple (XRP) zakt met 1,8% naar $0,335. Polygon (MATIC) staat al 2,7% in de min vandaag en komt vanochtend rond $0,778 uit. Dogecoin (DOGE) verliest zelfs 3,1% van zijn waarde en zakt momenteel onder $0,071.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Cardano een van weinige koersen in de plus

Toch hebben we een uitzondering: cardano (ADA) is een van de weinige koersen die vandaag groen kleurt. De ADA koers maakte een aardig sprongetje afgelopen nacht en doorbrak de $0,27. De weerstand rond $0,275 leeg echter nog te groot te zijn, maar de koers probeert momenteel houvast te vinden rond $0,272. Daarmee staat ADA vandaag 2,5% in de plus.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Tron krijgt klappen door Justin Sun en Huobi fiasco

In de top 100 krijgt vandaag tron (TRX) de hardste klappen. Tron maakte afgelopen nacht een flinke duik, maar de TRX koers houdt vooralsnog stand boven $0,05. Toch daalde TRX al met 7,6% in de afgelopen 24 uur.

Dat lijkt verbonden te zijn aan problemen met Huobi en geruchten over Justin Sun. Later volgt hierover meer op Crypto Insiders.

https://twitter.com/devchart/status/1611201555163713539

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bonk meme coin zakt alweer hard

Tot slot hebben we nog de nieuwe meme coin bonk (BONK). We waarschuwden gisteren al dat dit soort extreem volatiele crypto vaak net zo snel kunnen dalen als ze zijn gestegen. Gisteren stond de BONK koers nog 100% in de plus ten opzichte van 24 uur eerder en zelfs 4650% in de plus ten opzichte van een week eerder.

Vandaag staat BONK al 50% in de min en nog slechts 2000% in de plus ten opzichte van een week geleden. Bonk zakt van de 134ste positie naar de 234ste positie.

Crypto ontbijt: CPI schudt markt, VS gaat Uniswap aanklagen & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie