Rico Engelbarts
17/08/2018 08:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2018 08:38

Amerikanen wachten op ETF, maar Zweedse ETN biedt alternatief

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Amerikanen wachten op ETF, maar Zweedse ETN biedt alternatief

Hoewel de langverwachte Bitcoin-ETF (exchange-traded fund) naar alle waarschijnlijkheid nog even op zich zal laten wachten, is er nu wel een alternatieve manier om Bitcoin (BTC) te kopen zonder daadwerkelijk Bitcoin te kopen. Een op Bitcoin gebaseerde exchange-traded note (ETN) die al sinds 2015 gelist wordt de Zweedse beurs Nasdaq Stockholm, is nu ook gelist in dollars onder het ticker symbol CXBTF, meldt Bloomberg op 15 augustus.
Het product, Bitcoin Tracker One genaamd, wordt technisch gezien nog steeds in Zweden gelist en verhandeld, maar na het uitblijven van een Bitcoin-ETF beschouwen velen dit alternatief als een toegang voor Amerikaanse investeerders. Ryan Radloff, CEO van CoinShares Holdings, het moederbedrijf van de onderneming die de ETN aanbiedt, zei het volgende tegen Bloomberg:

Iedereen die in dollars belegt, heeft nu toegang tot deze producten, aangezien deze eerst alleen in euro’s of Zweedse kronen beschikbaar waren. Gezien het huidige klimaat op het gebied van regelgeving in de VS, is dit een grote overwinning voor Bitcoin.

Handelen in Bitcoin Tracker One, is volgens Bloomberg vergelijkbaar met het kopen van een ADR (American Depositary Receipt: een certificaat van niet-Amerikaanse aandelen die in de VS verhandeld worden), in die zin dat traders een asset te zien krijgen die in Amerikaanse dollars gelist wordt op een niet-Amerikaanse beurs. Beleggers kunnen zogenoemde F-shares kopen, wat erop neerkomt dat de transactie in Amerikaanse dollars uitgevoerd worden, maar dat ze afgewikkeld, gecleard en in bewaring gehouden worden op de Zweedse markt.
In tegenstelling tot een exchange-traded fund, is een ETN een schuldinstrument dat wordt gedekt door een emittent, in vele gevallen een bank, in plaats van dat het rechtstreeks aan een asset gekoppeld wordt. Een ETN zou aan kunnen slaan bij beleggers als een alternatief voor de Bitcoin Investment Trust van Grayscale, een andere vorm een passief beleggingsinstrument dat momenteel beschikbaar is voor beleggers die zich niet willen bemoeien met de opslag en het beheer van de cryptocurrency.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie