Amerikanen wachten op ETF, maar Zweedse ETN biedt alternatief

Amerikanen wachten op ETF, maar Zweedse ETN biedt alternatief

2

Hoewel de langverwachte Bitcoin-ETF (exchange-traded fund) naar alle waarschijnlijkheid nog even op zich zal laten wachten, is er nu wel een alternatieve manier om Bitcoin (BTC) te kopen zonder daadwerkelijk Bitcoin te kopen. Een op Bitcoin gebaseerde exchange-traded note (ETN) die al sinds 2015 gelist wordt de Zweedse beurs Nasdaq Stockholm, is nu ook gelist in dollars onder het ticker symbol CXBTF, meldt Bloomberg op 15 augustus.

Het product, Bitcoin Tracker One genaamd, wordt technisch gezien nog steeds in Zweden gelist en verhandeld, maar na het uitblijven van een Bitcoin-ETF beschouwen velen dit alternatief als een toegang voor Amerikaanse investeerders. Ryan Radloff, CEO van CoinShares Holdings, het moederbedrijf van de onderneming die de ETN aanbiedt, zei het volgende tegen Bloomberg:

Iedereen die in dollars belegt, heeft nu toegang tot deze producten, aangezien deze eerst alleen in euro’s of Zweedse kronen beschikbaar waren. Gezien het huidige klimaat op het gebied van regelgeving in de VS, is dit een grote overwinning voor Bitcoin.

Handelen in Bitcoin Tracker One, is volgens Bloomberg vergelijkbaar met het kopen van een ADR (American Depositary Receipt: een certificaat van niet-Amerikaanse aandelen die in de VS verhandeld worden), in die zin dat traders een asset te zien krijgen die in Amerikaanse dollars gelist wordt op een niet-Amerikaanse beurs. Beleggers kunnen zogenoemde F-shares kopen, wat erop neerkomt dat de transactie in Amerikaanse dollars uitgevoerd worden, maar dat ze afgewikkeld, gecleard en in bewaring gehouden worden op de Zweedse markt.

In tegenstelling tot een exchange-traded fund, is een ETN een schuldinstrument dat wordt gedekt door een emittent, in vele gevallen een bank, in plaats van dat het rechtstreeks aan een asset gekoppeld wordt. Een ETN zou aan kunnen slaan bij beleggers als een alternatief voor de Bitcoin Investment Trust van Grayscale, een andere vorm een passief beleggingsinstrument dat momenteel beschikbaar is voor beleggers die zich niet willen bemoeien met de opslag en het beheer van de cryptocurrency.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws